21 Aug 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Global Marijuana March i København

Global Marijuana March i København

Lørdag den 2. maj 2015 er der Global Marijuana March i København.

02 maj 2015

Af arrangørerne:

Lørdag den 2. maj 2015 er der Global Marijuana March i København. 

Det er en international begivenhed som er foregået siden 1999. På verdensplan er der nu 848 byer fra 76 forskellige nationer som er med. Danmark har været med siden 1999. 

Det er på tide at hampen bliver fri. De steder hvor cannabis er blevet frigivet som for eksempel Colorado i USA, vælter pengene ind i statskassen, men  det modsatte er tilfældet i Danmark. Her bruger staten mange milliarder, for at opretholde forbuddet. Hvor vi før var et foregangsland, er vi sakket forfærdeligt bagud i forhold til resten af verden.

Cannabis er et dejligt rekreativt middel hvis det nydes af fornuftige mennesker og ufornuftige også for den sags skyld. En stor sidegevinst ville være at alle dem som nyder cannabis, ikke skal følge sig forfulgt mere, men derimod føles sig accepteret på linje med folk der tager et glas vin i ny og næ.

Vi starter på Christiania, med festlige taler og musik. Her og på selve marchen vil Klaus Trier Tuxen fra Hampepartiet være konferencier.

Det første stop er den obligatoriske rygepause på Knippelsbro. Her vil Carl Valentin som er folketingskandidat fra SF holde en tale.

Syge er frataget retten til at medicinere sig selv med cannabis. Derfor går vi til ministeriet for sundhed og forebyggelse, hvor der er en tale af en som dyrker cannabis til sin syge far. De sociale rygerklubber som man kender fra udlandet er nu kommet til Danmark. Der vil være en repræsentant for en dansk social rygerklub.

Imens Solen skinner på Jamaica, som lige har afkriminaliseret cannabis til eget forbrug, hænger der en tung sky over Danmark. Derfor går vi til Jamaicas konsulat for at sige tillykke.

Derefter går vi til Berlingske TIdende hvor konferencieren vil give en opsang til de danske medier der taler negativt om cannabis.

Forbuddet rammer også de stakkels billister, som risikerer at miste kørekort og job hvis de bare har lidt cannabis i blodet. Når vi når til Domhuset er der en tale af menneskerettighedsforkæmper og advokat Paul Hauch Fenger som er advokat for mange af de mennesker der har mistet deres kørekort. Desuden er  han advokat i den sag fra Christiania hvor mange forhandlere er fængslede. Ved domhuset spiller bandet De Rygeste efter vi har holdt et minuts stilhed i solidaritet med de hashpolitiske fanger.

Når vi når Christiansborgs slotsplads vil vi sige til politikerne at det er dem der er de krimelle, og ikke os som nyder cannabis. Kårde Traberg Smidt som er folketingskandidat for Venstre vil  sige et par borgerlige ord om legalisering. Når vi er ved de blå har vi også Nicolai Oster fra Liberal Alliances ungdom. Vi har også en tale af professor i menneskeret John Andersen fra Enhedslisten.

Når vi kommer tilbage til Christiania er der en stor legaliseringsfest på Nemoland.  Her vil der være musik af blandt andet Lorenzo Woodrose fra Spids Nøgenhat, Von Dü, Donkeysound og flere andre. Tanja Zabell vil være konferencier på Nemolands scene.

Marchen er arrangeret af Fri Hash Bevægelsen, IDIOTI, Den Grønne Revolution og Hampepartiet.

Se mere her: https://www.facebook.com/events/339821792885489/

Det fulde program 

(PS: Tiderne kan svinge lidt):

Kl. 13: Start på Christiania 

Åbning af konferencier Klaus Trier Tuxen fra Hampepartiet.

Erik Spandmand & Christian Noah

Poeten Claus Ankersen

Gøgleren Grev Lyhne

Musik: DJ Simba Kulala

Kl 14: Afgang

Musik på turen leveres af Rasta Yehns, Benji, Stunn, Ham der Hasse, DJ Johnson og DJ Adam Fyah fra Universal Sound System

Kl 14.15: Knippelsbro: Carl Valentin fra SF

Kl 14.30: Ministeriet for sundheds og forebyggelse

Tine Liechti fra Medicinsk Cannabis Forening Danmark

Anders Bøgh Eskildsen fra Cannabis Social Club Denmark

Kl 14.45: Jamaicas Konsulat i Amaliegade

Supa Mike (Jamaica). 

Musik: selector DJ Hydepark (Bus nummer 8 i en helt splinter ny version)

15: Berlingske Tidende

Klaus Trier Tuxen fra Hampepartiet

Kl 15.30: Domhuset: 

Advokat Poul Hauch Fenger fra Nyhavns advokaterne 

Mindehøjtidlighed for alle hashpolitiske fanger i Danmark, og resten af verden

Musik: De rygeste

Kl 16: Christiansborgs Slotsplads

Talere: 

Kåre Traberg Smidt fra Venstre 

John Andersen fra Enhedslisten 

Nicolai Oster fra Liberal Alliances Ungdom

Musik: 

TFA

Misshelle

Kl 17: Hjemtur

Kl 17.30: Legaliseringsfest på Nemoland:

Konferencier: Tanja Zabell

I pauserne vil der være diverse DJs

Kl 17.30: Silencio Phobia (Gordon Flink med venner)

Kl 18: Tjili Tjald

Kl 18.40: Lorenzo Woodrose (fra Spids Nøgenhat)

Kl 19.20: Fri Galaxe

Kl 20.20: De Rygeste

Kl 20.35: Donkey Sound

Kl 21.05: Von Dü

Kl 22.30: Slut