22 Oct 2018  

KBH: Let skyet, 11 °C

Global Marijuana March gennem København

OPRÅB

Global Marijuana March gennem København

Marchen starter på Christiania lørdag den 5 maj klokken 13. Lidt fest på Rådhuspladsen. Afterparty i Den Grå Hal på Christiania.

05 maj 2018

Af arrangørerne

OPRÅB til Danmarks cannabisnydere og til Danmarks magthavere, domstole, politi og presse.

Det er på tide, at cannabis bliver frigivet, afkriminaliseret og legaliseret.

Derfor opfordrer vi alle, der går ind for fri cannabis, til at komme til Cannabis March i København lørdag den 5. maj. Vi starter på Christiania klokken 13.

Marchen, som går under fællestitlen "Global Marijuana March", er international, og antallet af deltagende lande og byer vokser år efter år. Kravet om fri cannabis er globalt. I de lande, hvor det endnu er ulovligt, går folk på gaden for at vise sin glæde ved den forbudte urt og sin utilfredshed overfor et forbud og en kriminalisering, som jo skader mere end det gavner.

Det er nu 20. gang, der er denne Cannabis March for en legalisering, afkriminalisering og befrielse af cannabisplanten, og Danmark var med fra starten.

Vi opfordrer cannabisnydere fra alle egne og samfundslag til at lave “opråb” til folket, på nettet, flyveblade eller anden vis. Vort samfund er bedre tjent med legal cannabis, både til rekreativt og medicinsk brug.

Cannabisnydere bør give sig til kende og fortælle samfundet, at cannabis er en lige så naturlig del af deres liv, som alkohol, cigaretter og kaffe er for andre. Fortæl, at cannabis kan nydes med mådehold på samme måde, som vi for eksempel nyder ovennævnte stimulanser.

Vi sender også en opfordring til Danmarks magthavere om at frigive urten under samme forhold som reguleret alkohol, tobak og andre varer. Så kan der komme skat og afgifter på, og handlen kan foregå under ordnede forhold. Magthaverne gentager historien om og om igen ved fortsat at jage og hetze nydere og forhandlere. Det fører ingen vegne hen andet end at ruinere de danske skatteborgere med den nytteløse indsats, som krigen mod cannabis jo er. Det er dem, som opretholder forbuddet, der er de kriminelle og undergravende.

Vi opfordrer domstolene til at frikende alle politiske fanger, som sidder fængslet for produktion, salg eller videreformidling af cannabis. Stop politiets pengemaskine, hvor man kan give skyhøje bøder for en joint eller lille mængde cannabis.

Vi opfordrer Danmarks politi til at protestere mod, at de skal misbruges i jagten på cannabisnydere og forhandlere. Kræv, at jeres tid bliver brugt til noget mere fornuftigt. Tænk på, hvor mange ressourcer I kunne frigøre, når den årtier lange kamp om Pusher Street i Christiania kunne slutte.

Vi sender dette OPRÅB til den danske presse den 9. april – dagen for Danmarks besættelse – om, at vi holder denne Cannabis March den 5. maj – dagen for den såkaldte "befrielse". Såkaldte, da vi ikke føler, at befrielsen gælder for cannabisnyderne, så derfor kræver vi en ægte befrielse. Vi opfordrer pressen til at skrive mere objektivt, bredt favnende og ikke mindst omfavnende, hvis muligt. I har som fri presse og “fjerde statsmagt” medansvar for forbuddet, når I bliver ved med at formidle negativ og manipuleret information om den skønne grønne urt.

På Rådhuspladsen holder vi lidt fest, selvom der måske ikke er så meget at feste over. Men vi prøver at hygge os, så godt vi kan, mens vi venter på den legalisering, som forhåbentligt snart kommer. Der er allerede mange lande og stater, der har frigivet cannabis til rekreativt brug.

Temaet i år er omkring kriminalisering af nydere, forhandlere, dyrkere og andre. Det er nemlig cannabisnyderen, der bliver omtalt som kriminel, selvom det er dem, som opretholder forbuddet, der forbryder sig mod diverse love og regler, retssikkerhed, retspraksis og menneskerettigheder. Så hvis du har lyst til at klæde dig ud, er det mest naturligt at tage en fangedragt på.

På grund af temaet om kriminaliseringen har vi to advokater som talere, nemlig Poul Hauch Fenger og Hugo Steinmetz. Desuden har vi en politiker, nemlig Torsten Gejl fra Alternativet og Fryd, som er forkvinde i Foreningen For Legalisering af Cannabis.

Af musikalske indslag har vi Pharfar, Fri Galaxe, Skyggesiden, Rebel, Misshell, First Lady, Fresh I, Simba Kulala og Frants Pandal. Desuden har vi en kæmpe 420 Surprise, som selvfølgelig afsløres 20 minutter over 4 på Rådhuspladsen. Konferencieren er "den grønne domsmand", alias Klaus Trier Tuxen, og konferenciøsen er Jazz Malaika.

Kort og godt: Der er lagt op til et forrygende brag, når der er Cannabis March for 20. gang i København.

Til sidst går vi tilbage til Christiania, hvor der er afterparty på Månefiskeren med masser af musik og dans. Der er også en mindekoncert for sangerinde og cannabisforkæmper Natasja (Little T). Det foregår i Den Grå Hal.

Som altid er marchdeltagerne under beskyttelse af IDIOTIET under hele turen.

Med venlig hampehilsen: Fri Hash Bevægelsen, Foreningen for Legalisering af Cannabis og Hampepartiet.

< okt 2018 >

22
22. okt. 2018 - 11:00 til 13:00
23
23. okt. 2018 - 19:00
23
23. okt. 2018 - 19:00 til 21:00
23
23. okt. 2018 - 19:00
24
24. okt. 2018 (Hele dagen) til 28. okt. 2018 (Hele dagen)
25
25. okt. 2018 - 19:00
25
25. okt. 2018 - 19:30