17 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Fredsmarch: Gå for Gazas børn

Fredsmarch: Gå for Gazas børn

Mødested: Den Røde Plads, Superkilen, ved Nørrebrohallen. March herfra til Christiansborg.

17 aug 2014

Af arrangørerne:

Lad os sammen gå hånd i hånd i solidaritet med børnene i Gaza. Gå i march for fred i Palæstina, mod drabene på civile, mod det faktum, at endnu en generation er ved at miste livet eller blive spoleret for altid. Mod umenneskeliggørelsen af civile liv. Lad os sammen gå i protest mod den politiske passivitet, hvor retfærdighed, idealer og medmenneskelighed ikke længere spiller en rolle. Lad os i København sammen gå med resten af verden den 17. august kl. 13.00 fra Den Røde Plads på Nørrebro til Christiansborg.

Gennem mere end en måned har Israel nu sønderbombet Gaza. Mere end 10.000 er enten døde eller sårede som følge af de voldsomme angreb. Heraf i skrivende stund ca. 300 dræbte børn. Og som altid i væbnede angreb, er det børnene, der må betale den højeste pris. Som barn i Gaza er fremtidsmulighederne en eller flere af disse: Bliv dræbt, mist dine forældre, søskende og familie, mist dine venner, mist dit hjem eller din skole, bliv traumatiseret for evigt. Næsten uanset hvor Israels tunge bomber og uhyggelige krigsmaskine rammer i Gaza, er der på den ene eller den anden måde dybe og varige konsekvenser for børnene. For de civile, for de uskyldige ofre. Det er på alle måder uacceptabelt, og som fredssøgende mennesker med et hjerte for børnene, de uskyldige, må vi sige fra. Og vise, at vi ikke længere kan eller vil leve med det, der sker i disse uger i Gaza.

Gå derfor med os, så vi sammen, bredt, mangfoldigt, på tværs af hudfarve, tro, seksualitet, politisk standpunkt, køn, alder, titel, kan vise, at vi er mennesker. Mennesker, som ikke længere kan leve med udslettelsen af en hel generation – fysisk eller åndeligt – og den politiske passivitet. Mennesker, som ønsker en varig fred, et stop for drab på uskyldige civile og for et frit Palæstina. Tag din kæreste, kone, mand, mor, far, søster, bror, børn, venner med og lad os sammen vise, at medmenneskelighed er vejen frem.

Der vil blive afholdt taler inden afgang fra Den Røde Plads og igen på Christiansborg ved afslutningen af fredsmarchen. Talere: 

I ordet fredsmarch ligger i sig selv hele formålet. Vi vil demonstrere for fred og for et stop for overgrebene. Da fred og frihed er de helt centrale budskaber, forventes det derfor også, at du kommer som et menneske med fred og vil deltage i denne manifestation med fred.

>> FACEBOOK