15 Oct 2019  

KBH: Spredte skyer, 11 °C

Folkets Klimamarch 2017

Global bevægelse

Folkets Klimamarch 2017

Folkets Klimamarch København indbyder til at gå for en ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed.

29 apr 2017

Den 29. april 2017 går vi i København i solidaritet med folk verden over, som kæmper for en ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed. Klimaforandringerne skader os alle. Krig, tørke, oversvømmelser og storme skaber allerede nu kaos og ødelæggelser kloden over – også i Danmark.

Derfor beder vi alle om at gå:

• For at sætte mennesker og miljø før økonomisk vækst.

• For politisk handling fremfor en individualisering af klimaansvar via ændrede forbrugsvaner.

• For et Danmark der vil kæmpe for en større stemme i den internationale klimadebat til de nationer, grupper og individer, der er mest sårbare overfor klimaforandringerne.

• For et bæredygtigt og solidarisk Danmark hvor få har for meget og færre for lidt.

Den globale People’s Climate Movement har valgt den 29. april 2017, da denne dato markerer Donald Trumps første 100 dage som præsident. Trumps administration er domineret af repræsentanter for globale virksomheder og udgør en global trussel mod ansvarlig klimapolitik og menneskerettigheder, og Trump selv har endda truet med at trække USA ud af Paris-aftalen. Og Trump er blot et fremtrædende symbol på en bredere tendens. Overalt ses en tendens mod privatisering, stigende ulighed, og hensynsløs udnyttelse naturressourcer til skade for klimaet, miljøet og almindelige menneskers livsmuligheder.

Heldigvis ser vi også en reaktion i form af folkelige bevægelser og modstand rundt om i verden, herunder en lang række tiltag for at modvirke ulighed, sexisme, racisme, fremmedhad og fordomme her i Danmark. Med Folkets Klimamarch 2017 vil vi vise solidaritet med alle disse folkelige bevægelser.

>> LÆS MERE