26 Feb 2021  

KBH: Ingen skyer af betydning, 6 °C

Fernisering ved Brandts Klædefabrik: Fundamentalism

Fernisering ved Brandts Klædefabrik: Fundamentalism

Galleri Galschiøt indbyder til fernisering i Odense på fredag.

15 sep 2018

Lørdag den 15. september kl. 14.00 er der fernisering på den 28 tons store ”Fundamentalism” skulptur, som det er lykkedes at klemme ned på pladsen foran Brandts Klædefabrik. På ferniseringen vil to rådmænd (kvinder) og jeg holde taler, og der vil være performance, dans og musik, så det bliver en hyggelig dag.

Jeg glæder mig til at præsentere denne skulptur i min egen by Odense, og så på denne plads der danner det kulturelle centrum i Odense.  Tak til Odense og initiativ gruppen ”Abrahams sammenbragte børn” der har gjort det muligt og oveni købet igangsat en masse undervisning, dialoger og en hel kulturfestival i tilknytning til udstillingen.

Jeg betragter skulpturen som et af mine hovedværker, og den danner grundlag for det mest vellykkede dialogprojekt ”Abrahams børn”, der nogen sinde er kommet ud af mit værksted.

Netop debatten om indvandring og integration er en debat, som vi er rigtig dårlige til. Den ender næsten hver gang i grøftegraveri, mudderkastning og en ”dem og os” polarisering, så vi i stedet for at bruge dialogen til at skabe forståelse, venskaber og tolerance udvikler intolerance og fjendskab.

Dette er baggrunden for, at jeg har lavet dette kæmpeprojekt, som bruger kunsten til at iscenesætte en dialog imellem Jødedom, Kristendom og Islam . Jeg har udvalgt 300 citater af de mest lyse og tolerante og 300 af de mørkeste og mest intolerante fra toraen, det nye testamente og koranen. 28 skærme på skulpturen viser uophørligt citaterne, og når man ser dem, går det op for én, at de stort set er identiske. De tre monoteistiske religioner er både lige smukke/kærlige og lige mørke/hadefulde. Så det handler ikke om, om man er muslim, jøde eller kristen, men om hvilken side af sin religion man knytter an til.

I forbindelse med udstillingen af skulpturen vil der være et væld af dialog- og undervisningsaktiviteter i Odense organiseret af ”Abrahams sammenbragte børn” gruppen. Har du selv noget at byde ind med, så kontakt dem på tlf 24 26 92 90 eller mail kultur@kontraster.dk og bliv en del af projektet. Se den foreløbige aktivitets liste på deres webside.

Vi har også opstillet skriftsøjle skulpturer på borgerservice, skoler, gymnasier, biblioteker, indkøbscentre og kirker, hvor de nu står og viser citaterne fra de monoteistiske religioner, samtidig med at de reklamerer for aktiviteterne inden omkring skulpturen på Brandts Klædefabrik.

Der er faktisk en lille for-fernisering allerede fredag den 14. sep. kl 10, hvor alle byens skoler og uddannelses steder er inviteret på Amfiscenen ved Brandts klædefabrik for at se skulpturen og høre mig fortælle om mine tanker, og hvorfor jeg har lavet en skulptur om dette emne. Til denne for-fernisering er er du naturligvis også velkommen.

Vi er i øvrigt ved at gøre Galleri Galschiøt pænt, så vi pudser, maler og regerer, så vi er klar til efteråret, hvor der plejer at være endnu flere besøgende på galleriet end normalt. Så kik ud!

< feb 2021 >

26
26. feb. 2021 - 09:00 til 17:00
26
26. feb. 2021 - 16:00 til 17:30
26
26. feb. 2021 - 17:00
27
27. feb. 2021 - 14:00 til 16:00

< mar 2021 >

01
01. mar. 2021 - 17:00