26 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

EU-manifester på Aalborg Teater

EU-manifester på Aalborg Teater

Som det eneste teater i Danmark byder Aalborg Teater EU-tænketanken “European Balcony Project” velkommen. Også blandt andre Ditte Marie Gyldenberg fra Folkebevægelsen mod EU deltager med egne manifester. Aalborg Teater, Jernbanegade 11.

10 nov 2018

The European Balcony Project: AALBORG

Som det eneste teater i Danmark byder Aalborg Teater EU-tænketanken “European Balcony Project” velkommen, når EBP ruller sit ambitiøse arrangement ud over hele Europa.

Du kan opleve iscenesættelsen af EBP’s manifest, der vil blive opført på 83 forskellige teatre og kulturinstitutioner kontinentet over den 10. november – heriblandt på Aalborg Teater. HELT GRATIS!

EBP er en tænketank, der arbejder med idéerne for og med et mere samlet fællesskab i EU og har i den forbindelse skabt en bevægelse, der inviterer ind til den nødvendige debat omkring EU's rolle i verdenssamfundet. Og den rolle en dansker, en europæer har i den Europæiske Union. Den debat starter på teatret, demokratiets oprindelige højborg.

Aalborg Teater giver plads til EBP’s stemme mod den betingelse, at EBP’s standpunkt og retorik ikke står alene, hvorfor vi har inviteret den tidligere EUP-kandidat og formand for De Radikale i Aalborg, Keld Kvist samt Folkebevægelsen mod EU ind til at give et kvalificeret modspil til manifestet. Keld Kvist og Folkebevægelsen medbringer sine egne manifester, som svar på tiltale overfor EBP's. Dette håber vi vil skabe en del debat om blandt andet spørgsmålene:

Hvad vil vi med EU? Er det fint, som det er, med et retsforbehold? Eller skal vi have mere EU? Eventuelt på baggrund af de stigende internationale problematikker, såsom klima, international finans-svindel og tyveri, flygtningeforhold og en større tendens til nationalistisk indadvendthed i EU's nationer?

Og, kan vi finde nogle af svarene i de allerede omtalte manifester – eller peger de i stik-forkerte retninger?