16 Sep 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

Demonstration mod monarkiet

Pressemeddelelse

Demonstration mod monarkiet

Republik nu, en forening for kongehusmodstandere, inviterer til demonstration klokken 11:30 på Amalienborg Slotsplads i anledning af kronprins Frederiks fødselsdag.

26 maj 2019

Den 26. maj inviterer den danske forening for kongehusmodstandere, Republik nu, til demonstration på Amalienborg Slotsplads i anledning af kronprins Frederiks fødselsdag. Demonstrationen tager sin begyndelse klokken 11:30 og vil fortsætte indtil cirka 13. Undervejs vil der blive uddelt løbesedler, og som del af demonstrationen vil der blive medbragt skilte og megafoner.

Sidste år afholdt formanden for Republik nu, Claes Kirkeby Theilgaard, og andre unge republikanere en mindre demonstration, der endte i uroligheder og klammeri, hvor flere royalister overfaldt de republikanske demonstranter.

I år har Republik nu for første gang nogensinde fået politiets tilladelse til at demonstrere på Amalienborg Slotsplads, noget der ellers indtil nu har været forbudt. I 2010 anmodede foreningen for eksempel om lov til at demonstrere på slotspladsen, men fik nej fra Rigspolitiet. Også i år fik Republik nu dog hurtigt afslag fra politiet, men efter kritiske spørgsmål fra en journalist fra Ekstra Bladet ændrede politiet holdning og har således nu givet tilladelse til demonstrationen.

Demonstrationen er tværpolitisk, og folk fra såvel Republik nu som forskellige andre foreninger, partier og grupperinger vil deltage. Alle kongehusmodstandere er velkomne.