21 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 23 °C

Demo mod udviklingen i Tyrkiet

Demonstration

Demo mod udviklingen i Tyrkiet

I fredags vedtog det tyrkiske parlament en lovændring, som udgør en trussel mod det allerede svækkede demokrati i Tyrkiet: Den parlamentariske immunitet for en større gruppe parlamentarikere fjernes. Demonstration på Københavns Rådhusplads.

25 maj 2016

HDP Danmark, Den Demokratiske Kurdiske Folkeforsamling i Danmark og Enhedslistens Kurdistan Solidaritetsgruppe håber at se dig til en demonstration, som arrangeres i samarbejde med Enhedslisten og Alternativet, onsdag den 25. maj klokken 18:00 på Rådhuspladsen i København.

Her taler Søren Søndergaard, MF Enhedslisten, og Ulla Sandbæk, MF Alternativet.

Enhedslisten, Alternativet og SF trækker onsdag udenrigsministeren til en hasteforespørgsel med den bekymrende udvikling i Tyrkiet på dagsordenen.

Arrangørerne skriver om baggrunden:

"I fredags har det tyrkiske parlament vedtaget en lovændring, der udgør en stor trussel mod det allerede svækkede demokrati i Tyrkiet. Med denne lovændring bliver det for Erdogan muligt at få fjernet socialistiske og prokurdiske parti HDP fra parlamentet og dermed få skabt et sammentømret parlament, der uden modstand kan acceptere hans drøm om at være den enevældige leder i landet.

Det venstreorienteret og prokurdiske parti HDP's folkevalgte er efter fredagens beslutning i det tyrkiske parlament i alvorlig fare for at ryge bag tremmer om ikke så længe, når deres parlamentariske immunitet bliver ophævet i det tyrkiske parlament.

HDP har længe og især efter parlamentsvalget i juni 2015 med et valgsejr udgjort en reel opposition mod tyrkisk præsident Erdogan's forsøg på at fastholde at være enevældig leder i Tyrkiet. Derfor skulle Erdogan snarest muligt få fjernet deres politiske indflydelse i det tyrkiske parlament ved af ophæve deres immunitet.

I de sidste par måneder har der været optrapning i det anspændte forhold i det tyrkiske parlament, hvor de HDP’s parlamentarikere blandt andet blev udsat for fysiske slagsmål. Erdogan har sideløbende med den borgerkrigslignende tilstand i en række kurdiske byer kørt en målrettet kampagne mod HDP’s parlamentsmedlemmer, som ifølge Erdogan anses for at være terrorister.

Derfor ville AKP regering med Erdogan i spidsen sikre at få HDP udelukket fra det tyrkiske parlament. HDP har uden tvivl været det mest progressive og effektive oppositionsparti over for AKP og har forhindret Erdogan i at realisere drømmen om at være den reelle enevældige leder ved at skifte styreformen i landet til præsidentielt system. Et tyrkisk parlament uden HDP vil uden tvivl være et bedre sted for AKP og Erdogan, hvis de skal realisere deres mange projekter."

Annonce

< jul 2018 >

22
22. jul. 2018 (Hele dagen) til 28. jul. 2018 (Hele dagen)
31
31. jul. 2018 - 14:00 til 18:00

< aug 2018 >

03
03. aug. 2018 - 15:00 til 17:30
11
11. aug. 2018 - 17:30
15
15. aug. 2018 - 19:00
16
16. aug. 2018 (Hele dagen) til 19. aug. 2018 (Hele dagen)