12 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

AARHUS: Den europæiske klimakamp kommer til Aarhus

Offentligt møde

AARHUS: Den europæiske klimakamp kommer til Aarhus

Mød Enhedslistens medlem af EU-parlamentet Nikolaj Villumsen på Dokk1, klokken 19.

12 dec 2019

Af arrangørerne:

Torsdag den 12. december afholder Enhedslisten i Aarhus møde med Enhedslistens medlem af EU-parlamentet Nikolaj Villumsen. Her vil Villumsen fortælle om det første halve år i EU-parlamentet og i særdeleshed om EU’s svar og mangel på samme, når det handler om klimakrisen.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Lige nu er klimaforhandlingerne i gang ved COP25 i Madrid. Det sker, samtidig med at det i november lykkedes Enhedslisten og den rød-grønne venstrefløj at få et massivt flertal i EU-parlamentet til at vedtage, at vi lige nu er i en klimaundtagelsestilstand.

Nikolaj Villumsen fortsætter:

– Det er i disse dage og uger, Danmark, EU og verden skal vise, at vi rent faktisk vil gøre noget for klimaet. For det er lige nu, vi stadig har en chance for at bremse op, inden det er for sent. Det er helt afgørende, at Danmark og EU kommer til at leve op til de reduktionsmål, vi har forpligtiget os til med Paris-aftalen. Jeg er rigtig glad for og stolt af, det er lykkedes de røde og grønne kræfter på Christiansborg at presse på for, at vi får en dansk klimalov. Og nu er turen kommet til EU. Vi har brug for en europæisk bindende klimalov for at undgå klimakatastrofens fulde omfang.

Ofte kan arbejdet i EU virke fjernt for den almindelige dansker, derfor ligger det Nikolaj Villumsen nært at komme så meget rundt som muligt med EU-politikken:

– Hver dag kæmper jeg sammen med venstrefløjsgruppen for et grønnere og socialt retfærdigt Europa. Det er en benhård kamp, og det afgørende er, at den også kommer ud til alle dem, som ikke befinder sig inden for de tykke mure i Bruxelles og Strasbourg. Netop derfor glæder jeg mig helt vildt meget til at komme til Aarhus og håber, at både klimatosser og alle andre med interesse for EU vil komme og være med.

Mødet afholdes 12. december klokken 19 til 21 på Dokk1 i Aarhus og er arrangeret i samarbejde med Enhedslisten i Aarhus Vest.

< aug 2020 >

13
13. aug. 2020 - 17:00 til 18:00
15
15. aug. 2020 - 17:00
20
20. aug. 2020 - 17:00 til 18:00
27
27. aug. 2020 - 17:00 til 18:00