26 May 2019  

KBH: Overskyet, let regn, 12 °C

Virkeligheden afslører fattige børnefamilier

Stigende problem

Virkeligheden afslører fattige børnefamilier

Mens den nuværende regering mener, at der ikke er børn, der vokser op i fattigdom i Danmark, yder Næstehjælperne praktisk hjælp til familier og andre, som er ramt af fattigdomsydelser.

Næstehjælpere over hele landet møder mennesker ramt af fattigdomsydelser.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Mens regeringen sår tvivl om, at der skulle være 64.500 børn, der vokser op i fattigdom, hjælper Næstehjælperne hver dag børnene og deres familier.

– Vi hjælper med mad, tøj og andre fornødenheder, fortæller næstehjælper Linda Villadsen til Arbejderen.

Der er jo mennesker i det her land, der opfører sig fuldstændig tåbeligt med deres penge, og det er jo svært at gøre til et statsproblem.
Søren Pape Poulsen, justitsminister 

Næstehjælperne er samtidigt en protestbevægelse mod de nedskæringer af de sociale ydelser, som netværket mener er skyld i den stigende fattigdom.

– På sigt ønsker Næstehjælperne at rulle fattigdomsydelserne tilbage, forklarer Linda Villadsen og tilføjer:

– I Næstehjælperne hjælper og støtter vi hinanden i et ligeværdigt fællesskab. Alle har noget at byde ind med, uanset om man er i arbejde eller ej.

Solidarisk netværk

Næstehjælperne har i dag mellem 30- og 35.000 medlemmer fordelt over hele landet. De har f.eks. cafeer, som mandagscafeen i Foreningshuset Sundholm 8 på Amager, hvor man bliver budt på kaffe og kage med efterfølgende gratis uddeling af "ting og tøj."

Justitsminister Søren Pape Poulsen er en af de politikere, som skarpest har forkastet tanken om, at der er børn, der er ramt af fattigdom i Danmark. 

– Der er jo mennesker i det her land, der opfører sig fuldstændig tåbeligt med deres penge, og det er jo svært at gøre til et statsproblem, udtalte han således til Avisen.dk i februar måned.

Står fuldstændig af!

Han tilføjer, at "han står fuldstændig af", når f.eks. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fremlægger tal, der viser, at 64.500 børn vokser op i børnefattigdom i Danmark. Pape Poulsen mener, at det er op til forældrene "at tage ansvar for eget budget."

Karina Kronborg Hansen er næstehjælper i Ishøj og oplever, hvordan fattige børnefamilier ofte er præget af skam. Hun siger til Arbejderen om Søren Papes udtalelse:

– Det er uforskammet. Han skulle selv prøve at leve på fattigdomsydelse måned efter måned. 

Karina Kronborg Hansen håber på stor opbakning til lørdagens aktion i Fælledparken.

>>LÆS OGSÅ: 64.500 hjerter skal synliggøre fattige børn

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. mar. 2019 - 11:26   15. mar. 2019 - 11:01

børnefattigdom

bs@arbejderen.dk