19 Nov 2019  

KBH: Overskyet, 6 °C

Vigtige kræftprøver forsvinder i sundhedsplatformen

Nye afsløringer

Vigtige kræftprøver forsvinder i sundhedsplatformen

Region Hovedstaden har nedsat Task Force, der skal finde ud af, hvorfor vigtige prøvesvar ikke når frem til lægerne via Sundhedsplatformen

FOTO: Bjarke Ørsted
1 af 1

En gruppe læger på Hvidovre Hospital og Rigshospitalet har opdaget, at resultater af vævsprøver, røntgenprøver og skanninger, i flere tilfælde ikke er nået frem til de læger, som har bestilt dem. De udeblevne resultater har ifølge læger resulteret i at behandling af kræftpatienter er kommet for sent i gang.

Det er dybt frustrerende som læge, at man ikke ved, at man får de svar, man skal have.
Palle Miliam, overlæge

– Problemet er, at systemet med Sundhedsplatformen er utroværdigt. Det er dybt frustrerende som læge, at man ikke ved, at man får de svar, man skal have, siger kirurgisk overlæge Palle Miliam, som er superbruger af Sundhedsplatformen på Hvidovre Hospital til Politiken. Han tilføjer:

– Det, vi frygter, er jo, at vi overser et cancersvar, der kommer til at ligge for længe.

Koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling siger, at man nedsatte den regionale task force, da man i efteråret »fandt ud af, at der var prøvesvar på Rigshospitalet og Hvidovre Hospital, der var lagt ind på en måde, så lægerne ikke fik øje på dem«.

Han kan ikke oplyse, hvor mange prøvesvar der er blevet væk eller forsinket i Sundhedsplatformen, men gætter på, at det er omkring 50.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. dec. 2017 - 12:19   05. dec. 2017 - 14:31

Velfærd

bs@arbejderen.dk