21 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 23 °C

Venstre "glemte" at indberette støttekroner

I strid med partistøtteloven

Venstre "glemte" at indberette støttekroner

En række Venstre-ministre har ikke oplyst til myndighederne, at de har modtaget støtte til deres valgkamp. Det er i strid med partistøtteloven.

Støttekroner til Inger Støjbergs valgkamp er ikke blevet oplyst til myndighederne.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Integrationsminister Inger Støjberg (V) fik op til Folketingsvalget i 2015 økonomisk støtte til at føre valgkamp af erhvervsklubben Erhvervsforum 2. Det er imidlertid aldrig blevet oplyst til myndighederne, som det skal ifølge partistøtteloven, når det drejer sig om bidrag på mere end 20.000 kroner, skriver Politiken.

Det vedkommer ikke Politiken, hvad der foregår i min erhvervsklub.
Inger Støjberg, Venstre

Inger Støjberg beklager miseren, som hun kalder en fejl, men hun ønsker ikke at oplyse, hvad erhvervsklubben har givet i støtte og heller ikke, hvor mange medlemmer erhvervsklubben har.

"Det vedkommer ikke Politiken, hvad der foregår i min erhvervsklub", skriver ministeren i et svar til avisen.

Også ministerkollegerne Kristian Jensen, Troels Lund Poulsen og Esben Lunde Larsen har modtaget støtte til deres valgkamp, uden at det er blevet oplyst.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad har to organisatoriske Venstrefolk undladt at indberette, hvor mange penge partiets folketingskandidater i Region Midtjylland har modtaget i årene 2014, 2015 og 2016. 

Styr på det

I december 2014 kom det således frem, at Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen ikke havde fået indberettet et beløb på omkring 200.000 kroner. pengene kom fra Viborg-egnens Liberale Erhvervslaug, som han selv har været med til at stifte. De 200.0000 kroner var øremærket Kristian Pihl Lorentzens valgkamp.

Dengang udtalte Kristian Pihl Lorentzen ifølge Ritzau:

– Indberetningen, der skal sendes af sted i kølvandet på et valg, er ikke blevet sendt. Det er en klar fejl, og det beklager jeg. Det er der nu rettet op på, og fremadrettet vil jeg sørge for, at der er fuldstændig styr på det her

Brud på partistøtteloven kan straffes med bøde og fængsel op til fire måneder.

18. dec. 2017 - 09:59   18. dec. 2017 - 13:13

Venstre

noc@arbejderen.dk