25 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

Unge EU-modstandere organiserer sig

"Vores fremtid er ikke i EU"

Unge EU-modstandere organiserer sig

Aktive unge i Folkebevægelsen mod EU gør klar til at stifte Ungdom mod EU. Målet er at engagere flere unge i valgkampen for liste N og generelt i kampen mod EU.

To unge EU-modstandere, Ann-Selina Lindenskov Cailloux og Niels Jørgen Bæk Paulsen på Folkebevægelsen landsmøde.
FOTO: Folkebevægelsen mod EU
1 af 1

De unge EU-modstandere vil have deres egen organisation, Ungdom mod EU.

Vi skal engagere flere unge i valgkampen og generelt i kampen mod EU. 
Ann-Selina Lindenskov Cailloux

Organisationen stiftes den 24. november, så de unge er klar til at føre kampagne for liste N hele vinteren og foråret. 

– Vi skal tiltrække unge mennesker til Folkebevægelsen mod EU og engagere flere unge i valgkampen og generelt i kampen mod EU. Vi skal vise andre unge, at Folkebevægelsen også er til for os, der har været med i EU fra fødslen, fortæller en af initiativtagerne, Ann-Selina Lindenskov Cailloux, til Arbejderen.

Lobby-safari i EU

Igennem det seneste år har de unge arrangeret velbesøgte debatmøder og været i Bruxelles, hvor de besøgte EU-parlamentet og var på "lobby-safari".

De unge har allerede planer om en lille turné rundt i landet op til EU-parlamentsvalget – for både at føre kampange til liste N og få organiseret flere unge i EU-modstanden.

– Vi vil oplyse og invitere til debat om EU, både om hvem der påvirker EU og hvordan EU påvirker os. Og så vil vi oplyse om alternativerne til EU, forklarer Lindenskov Cailloux.

Vores fremtid

De unge EU-modstandere har allerede kontakter i København, Aarhus, Aalborg og Sønderjylland. En af de aktive i Sønderjylland er Niels Jørgen Bæk Paulsen.

– Vi skal vise, at EU-modstanden er bred, ikke bare politisk men også når det gælder alder. Med Ungdom mod EU vil forsøge at tiltrække flere unge til EU-modstanden. Det er vores fremtid, det handler om, fortæller han til Arbejderen.

Han er ikke i tvivl om, hvad der skal til for at få flere unge med i kampen mod EU.

– Vi skal især slå på budskaber om EU's konsekvenser for miljø og klima. Det er et tema, som mange unge går op i, fordi det handler om vores fremtid. Og så skal vi have fokus på EU's konsekvenser for vores demokrati og selvbestemmelse og sætte fokus på EU's militære opbygning, siger Niels Jørgen Bæk Paulsen.

De unge har oprettet Facebook-siden Ungdom mod EU.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. okt. 2018 - 11:11   29. okt. 2018 - 13:20

EU-modstand

ml@arbejderen.dk