21 Mar 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, dis, 6 °C

Udbetalt overarbejde kunne lønne 550 sygeplejersker

Overarbejde stiger på fjerde år

Udbetalt overarbejde kunne lønne 550 sygeplejersker

Udbetaling af overarbejde til sygeplejersker svarer til 550 stillinger. Dansk Sygeplejeråd mener, situationen er uholdbar, mens Danske Regioner afviser, at overarbejde er et problem.

FOTO: Martin Mounzer
1 af 1

I 2017 udbetalte kommuner og regioner løn for overarbjede til sygeplejersker, der svarer til 550 faste stillinger. Det viser beregninger fra Dansk Sygeplejeråds analyseafdeling på baggrund af tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

Der skal meget til før nogle er nødt til at arbejde længere, end de er ansat til. 
Grete Christensen, forbundsformand DSR

Udbetalingen for overarbejde er steget for fjerde år i træk, og det tyder således på, at hospitalerne lader sygeplejersker løbe endnu hurtigere end før – og at overarbejde bruges til at lukke huller frem for at ansætte flere sygeplejersker, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.

Forbundsformand Grete Christensen mener, det er en uholdbar situation, fordi sygeplejersker sættes til ekstra arbejde i perioder, hvor de burde have lov at hvile mellem vagter.

– Der er skåret så meget ind til benet, at der ikke skal meget til, hverken sygdom hos medarbejderne eller ekstra patienter, før nogle er nødt til at arbejde længere, end de er ansat til. Det er en fuldstændig vanvittig konstruktion, udtaler hun på forbundets hjemmeside.

Ikke en fabrik

Arbejdsgiverne i Danske Regioner mener imidlertid, at overarbejde er et vilkår i sundhedsvæsenet.

– Det er sæsonbetonet arbejde, hvis der for eksempel er perioder, hvor mange er syge. Der er perioder, hvor man arbejder mere og andre, hvor man arbejder mindre. Sådan vil det være på et sygehus, hvor vi ikke kan styre aktiviteten. Det er ikke en fabrik men et sygehus, hvor aktiviteten går op og ned afhængig af, hvornår patienterne kommer, siger Anders Kühnau (S), formand for Danske Regioners Løn- og Praksisudvalg, til DR.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. aug. 2018 - 12:06   06. aug. 2018 - 14:44

Overarbejde

noc@arbejderen.dk