19 Aug 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 14 °C

Træsko til det britiske folk

Folkebevægelsen mod EU til landsmøde

Træsko til det britiske folk

Den internationale træskopris gik i år til det britiske folk og blev modtaget af den fremtrædende EU-modstander, Sir Bill Cash, som sidder i det britiske parlament for Konservative.

Sir Bill Cash, som tog imod træskoene, sidder i det britiske parlament for de Konservative og har i årtier kæmpet mod EU og for at få en folkeafstemning.
FOTO: PN
1 af 1

Folkebevægelsen mod EU's internationale træskopris gik i år til det britiske folk, som stemte sig ud af EU den 23. juni sidste år. 

Afstemningen kom efter årtiers kamp. Der har været ført en lang, sej og tværpolitisk kamp for at få en folkeafstemning.
Lave Knud Broch

– Den britiske befolkning stemte for leave, for brexit, for demokrati og for at tage magten tilbage. Og nu er et af EU's største lande på vej ud af EU, sagde Lave Knud Broch, der overrakte træskoprisen på bevægelsens landsmøde i Aarhus denne weekend.

Sir Bill Cash, som tog imod træskoene, sidder i det britiske parlament for de Konservative og har i årtier kæmpet mod EU og for at få en folkeafstemning.

– Afstemningen kom efter årtiers kamp. Der har været ført en lang, sej og tværpolitisk kamp for at få en folkeafstemning, lød det fra Lave Knud Broch.

Bill Cash fremhævede i sin takketale, at brexit handler om et ord, demokrati:

– Vi bruger ofte ordet demokrati. Men nogle gange glemmer vi, hvad det indeholder. Demokrati er en øvelse i, at mennesker kan vælge frit og individuelt tage beslutninger om deres eget liv.

– Jeg elsker andre lande. Men jeg ønsker ikke at de skal styre os i Storbritannien, lød det fra Sir Bill Cash.

– Beslutningen om at kommer ud af EU har en bred opbakning. Ikke bare fra de 17,4 millioner vælgere, der stemte for at komme ud. Men også fra det britiske parlament, der aktiverede EU's udmeldelsesparagraf, forklarede Sir Bill Cash.

Stærke kræfter i det britiske parlament kæmper nu for at få Storbritannien tilbage i EU.

– Det er det mest udemokratiske, jeg nogensinde har oplevet. De vil ikke give op. Men det gør vi heller ikke! Vi har besluttet at melde os ud af EU. Vi har krævet vores frihed til at vælge, hvilken vej vi skal gå. Demokratiet vil vinde, lovede Sir Bill Cash.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. okt. 2017 - 10:03   30. okt. 2017 - 12:43

Folkebevægelsen mod EU

ml@arbejderen.dk
Landsmøde 2017 - Folkebevægelsen mod EU
  • Folkebevægelsen mod EU holder landsmøde i Aarhus 28.-29. oktober 2017. 162 delegerede deltager.

  • Siden sidste landsmøde har Folkebevægelsen mod EU fået 450 nye medlemmer. I alt har Folkebevægelsen næsten 3500 individuelle medlemmer og 20 kollektive medlemmer. Det er en nettofremgang på cirka 100 på et år. Folkebevægelsen har cirka 100 lokalkomitéer og kontaktpersoner over hele landet.

  • I alt 183.493 danskere stemte på Folkebevægelsen mod EU's liste N ved EU-parlamentsvalget den 25. maj 2014. Det svarer til 8,1 procent af de afgivne stemmer og sikrede ét mandat i Parlamentet. Det er det bedste valgresultat i 20 år.