21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

Sygehuse skal spare 400 millioner

Budgetforlig i Hovedstaden

Sygehuse skal spare 400 millioner

Der er flere penge til psykiatrien, akutområdet og renovering af sygehuse i budgetforlig i Region Hovedstaden. Men også store nedskæringer.

FOTO: Martin Mounzer
1 af 1

Sygehusene i Region Hovedstaden skal spare 414 millioner kroner i 2019. Det fremgår af den budgetaftale, Socialdemokratiet, Venstre, Radikale, SF, Alternativet og LA blev enige om mandag aften.

Det betyder, at personalet igen skal løbe hurtigere. 
Tormod Olsen, Enhedslisten

198 millioner  kroner er nedskæringer, som regionen har pålagt sygehusene for at få budgettet til at hænge sammen. De andre 216 millioner kroner er omprioriteringer, som de enkelte sygehuse gennemfører, hvor der bliver skåret ned på nogle områder, for at få penge til andre områder.

Aftalen betyder også, at der bliver afsat 46 millioner kroner ekstra årligt til akutområdet og 18 millioner kroner ekstra til at forbedre den stærkt kritiserede elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen. Dertil kommer de 22 millioner kroner, der blev sat af til Sundhedsplatformen i august. 

Forligspartierne afsætter også syv milliarder kroner over de næste 10 år til renovering af sygehusene, og er enige om at friholde psykiatrien for nedskæringer, samtidig med at området får 63 millioner kroner ekstra om året. 

Sidste år var alle partier med i budgetforliget. Men i år står Enhedslisten, Konservative og Dansk Folkeparti udenfor. 

– Vi ser budgettet i forlængelse af regionernes stramme økonomiaftale med regeringen, et nyt skjult sparekrav kaldet teknologibidraget og ikke penge nok til at følge med befolkningsudviklingen. Det betyder alt sammen, at personalet igen skal løbe hurtigere – alt sammen faktorer, vi ikke kan stå inde for, siger Tormod Olsen, medlem af regionsrådet for Enhedslisten

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. sep. 2018 - 10:08   11. sep. 2018 - 22:58

Budget 2019

ur@arbejderen.dk