25 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 19 °C

Sygehusansatte konfronterer formand for regionsråd

Protest mod nedskæringer

Sygehusansatte konfronterer formand for regionsråd

Formanden for Nordjyllands Regionsråd Ulla Astman måtte i dag svare på spørgsmål fra vrede sygehusansatte, der var mødt op ved regionshuset for at protestere mod nedskæringer.

Sygehusansatte diskuterer med regionsrådsformand Ulla Astman.
FOTO: Dansk Sygeplejeråd/Carsten Lorenzen
FOTO: Dansk Sygeplejeråd/Carsten Lorenzen
Liselotte Thomsen fra BUPL stiller spørgsmål til Ulla Astman
FOTO: Dansk Sygeplejeråd/Carsten Lorenzen

Mange forskellige faggruppe fra sygehusene i Region Nordjylland mødte tirsdag op foran regionshuset. 

Der er nødt til at blive fundet en mere holdbar balance mellem personale og resurser på den ene side og omfanget af opgaver på den anden. 
Jytte Wester, DSR

Her diskuterede de de kommende nedskæringer med flere politikere blandt andet formanden for regionsrådet Ulla Astman.

Der skal samlet set spares 180 millioner kroner på sygehusene i regionen. Det betyder nedlæggelse af omkring 235 stillinger.

– Hvilke opgaver skal de ansatte ikke længere løse på de nordjyske sygehuse – for de kan ikke nå dem alle med de givne budgetter og bemandingen, spurgte Jytte Wester, formand for Dansk Sygeplejeråd Nordjylland efterfølgende regionsrådsformanden i spørgetiden inden mødet i regionsrådet.

– Det kan simpelthen ikke fortsætte. Der er nødt til at blive fundet en mere holdbar balance mellem personale og resurser på den ene side og omfanget af opgaver på den anden. Det ansvar er jeres. Vi foretrækker, at der kommer flere resurser. Kan det ikke lade sig gøre, så er der kun en mulighed: At skære i antallet af opgaver, erklærede Jytte Wester.

Ulla Astman kvitterede for et godt og konstruktivt medspil fra ansatte og erkendte, at der er tale om en svær opgave. 

– Vi havde gerne set flere penge til sundhedsvæsenet i økonomiforhandlingerne med regeringen. Det ekstra, vi fik, er spist op af medicinudgifter. Vi skal kigge på langsigtede løsninger, men det synes jeg også, at vi har gjort blandt andet ved en stor bespar på administrationen her i Regionshuset og ved at ændre tilskuddet til befordring af patienter, så vi nu kun følger lovens minimum, sagde Ulla Astman.

Hun understregede samtidig, at akutområdet er blevet friholdt og lovede sammen med de andre regioner at lægge maksimalt pres på regeringen, når der til sommer igen skal forhandles økonomiaftale.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. dec. 2018 - 16:30   19. dec. 2018 - 08:18

Velfærd

ur@arbejderen.dk