26 Jun 2019  

KBH: Let skyet, 28 °C

Syge ramt af kontanthjælpsloft

Straffet økonomisk

Syge ramt af kontanthjælpsloft

Mennesker, der er syge og ikke har en chance for at komme i almindeligt arbejde, er blevet ramt af regeringens kontanthjælpsloft.

Modelfoto
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

3517 kontanthjælpsmodtagere er så syge, at de slet ikke burde være på kontanthjælp. Alligevel er de blevet ramt af kontanthjælpsloftet, skriver Avisen.dk.

Mennesker som er syge eller har fysiske eller psykiske handicaps fastholdes på kontanthjælp.
Majbrit Berlau, Socialrådgiverne

I forbindelse med projektet "Flere skal med" har kommunerne gennemgået 24.000 sager, hvor borgerne har været på kontanthjælp i mere end fem år.

Her har kommunerne fundet ud af, at 8164 personer slet ikke burde være på kontanthjælp, fordi de har så store problemer med deres helbred, at de i stedet burde være i ressourceforløb, fleksjob eller på førtidspension.

Alligevel er 3517 af dem blevet ramt af kontanthjælpsloftet, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet i et svar fra beskæftigelsesministeren til Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen.

Dansk Socialrådgiverforening har fra starten advaret om, at kontanthjælpsloftet ville ramme syge mennesker.

– Nu kan vi så se, at rigtig mange af dem, der er blevet ramt af kontanthjælpsloftet, slet ikke burde være på kontanthjælp. Det er blevet for svært at tildele andre ydelser, og derfor fastholdes mennesker som er syge eller har fysiske eller psykiske handicaps på kontanthjælp. De skal have en ordentlig hjælp i stedet for at blive straffet økonomisk, siger socialrådgivernes formand Majbrit Berlau til Avisen.dk.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. okt. 2018 - 08:22   12. okt. 2018 - 08:30

Kontanthjælp

ur@arbejderen.dk