17 Nov 2018  

KBH: Overskyet, 5 °C

Staten bruger privat firma til brevomdeling

Færre breve til PostNord

Staten bruger privat firma til brevomdeling

Udbetaling Danmark har i løbet at et års tid benyttet det private firma Bladkompagniet i stedet for PostNord til at bringe næsten to millioner breve ud. Det er penge ud af vinduet, mener de postansatte.

PostNord er siden efteråret 2016 gået glip af omdeling af cirka to millioner breve, fordi Udbetaling Danmark har valgt at bruge det private firma Bladkompagniet til opgaven.
FOTO: Henning Bagger/Scanpix
1 af 1

Tæt på to millioner statslige breve er sendt med privat leverandør. 

Det drejer sig om Udbetaling Danmark, der siden efteråret 2016 har benyttet det private selskab Bladkompagniet til at sende millioner af fysiske breve med den konsekvens, at den kriseramte statsejede postkoncern PostNord er gået glip af opgaven, skriver DR Nyheder.

Det er da sund fornuft at bruge den distributør, man nu engang har, til at sikre, at posten bringes ud i hele landet.
Lars Chemnitz, 3F

Selvom staten ikke er forpligtet til at benytte sin egen virksomhed, ser de ansatte i PostNord det som fuldstændig uforståeligt, at man har hyret et andet firma til at levere breve, mens statens eget postvæsen er ramt af massive økonomiske problemer.

– Jeg synes, det er penge ud af vinduet. Det er da sund fornuft at bruge den distributør, man nu engang har, til at sikre, at posten bringes ud i hele landet. Det er samfundsmæssigt set klart det billigste, siger Lars Chemnitz, der er formand for de postansatte i fagforbundet 3F.

Redningsplan

Regeringen har netop givet håndslag på at betale knap 1,4 milliarder kroner til en redningsplan, der skal sikre PostNords overlevelse. Som led i redningsplanen skal der fyres omkring 4.000 ansatte, hvoraf en stor del er tidligere tjenestemandsansatte. Finansministeriet har tidligere oplyst, at der skal bruges mere end en milliard af statskronerne på den karftige beskæring i bemandingen.

>>LÆS OGSÅ: Post-dumping

– Det lyder som om, at man sparer en krone på porto med den ene hånd, og med den anden hånd er man nødt til at opsige ansatte med tjenestemandsvilkår i Postnord. Det forstår jeg ikke en meter af, siger Lars Chemnitz.

Udbetaling Danmark ønsker ifølge DR Nyheder ikke at udtale sig om sagen. Det gør Transportminister Ole Birk Olesen (LA) heller ikke.

26. okt. 2017 - 10:07   26. okt. 2017 - 16:09

Post

noc@arbejderen.dk