15 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 22 °C

Stadig patienter på gangene

Efter akutpakke på 400 mio.

Stadig patienter på gangene

Selvom der i 2016 blev afsat 400 milioner kroner for at nedbringe overbelægningen på de danske hospitaler, så oplever syv ud af ti sygeplejersker stadig, at der ligger patienter på gangene.

Arkivfoto
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

I 2016 afsatte regeringen 400 millioner kroner for at nedbringe den massive overbelægning på danske sygehuse. Men syv ud af 10 sygeplejersker oplever fortsat, at der ligger patienter på gangene, viser en undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd og MEGAFON. 

I værste fald sker nogle fejl og utilsigtede hændelser, som ikke skulle have været der.
Grete Christensen, DSR

– Problemet med overbelægning er der fortsat og fylder fuldstændig lige så meget, som det hele tiden har gjort. De millioner, der er sat af i akutpakken, har på ingen måde medvirket til, at sygeplejerskerne oplever, at der er sket fremgang, siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen til Berlingske, der har kigget nærmere på 2017-undersøgelsen.

Heri tilkendegiver godt 2.000 sygeplejersker, at overbelægningen på deres afdeling er vokset siden 2014. Og ifølge analysen oplever 90 procent af sygeplejerskerne, at kvaliteten af pleje og behandling "altid" eller "ofte" forringes ved overbelægning.

– Patienterne får ikke den opmærksomhed, som de fortjener, og i værste fald sker nogle fejl og utilsigtede hændelser, som ikke skulle have været der, siger Grete Christensen.

30. nov. 2017 - 09:22   30. nov. 2017 - 11:58

Overbelægning

noc@arbejderen.dk