12 Dec 2018  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

S og DF afviser ghettoplan finansieret af lejere

Flertal mod finansiering

S og DF afviser ghettoplan finansieret af lejere

indholdet i regeringens ghettoplan er der opbakning til blandt et flertal i Folketinget. Til gengæld vil hverken S eller DF være med til at betale den med penge fra lejerne.

S og DF støtter regeringens ghettoplan, men de vil ikke finansiere planen med penge fra Landsbyggefonden.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Forhandlingerne om regeringens ghettoplan er løbet ind i problemer. Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er enige i indholdet i ghettoplanen, men de afviser at støtte den, så længe lejerne i den almene boligsektor skal finansiere 12 ud af de 21 milliarder kroner ialt, som planen står til at koste.

Vi siger nu til regeringen, at vi må finde en ny finansiering.
Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand

– Det er vi enige med Dansk Folkeparti i. Vi siger nu til regeringen, at vi må finde en ny finansiering, og det er så det, forhandlingerne går ud fra herfra, siger Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen til TV2 Nyhederne.

Også SF er imod at tage penge fra Landsbyggefonden, som lejerne har indbetalt primært med henblik på renovering af de almennyttige boliger.

Regeringen har således et flertal af Folketingets medlemmer imod sig, hvad angår over halvdelen af finansieringen af ghettoplanen.

Finansminister Kristian Jensen (V) siger til TV2 Nyhederne, at han er afslappet trods den manglende støtte. Han tror på, at partierne nok skal nå til enighed om, hvor pengene skal findes.

Mette Frederiksen peger på, at man kan tage penge fra det tilskud, der gives til privatskoler. Som en anden mulighed peger hun på satspuljemidlerne.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. maj. 2018 - 11:58   08. maj. 2018 - 14:27

Ghettoplan

noc@arbejderen.dk