09 Jul 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 10 °C

Race-ideologi, hurtige tal og smarte videoer

Til konference med Identitære på Christiansborg

Race-ideologi, hurtige tal og smarte videoer

I ytringsfrihedens navn inviterede Dansk Folkeparti og Trykkefrihedsselskabet torsdag aften hadet indenfor på Christiansborg. Her jonglerede Generation Identitær og Dansk Samling med tal og statistikker og forsøgte at give racismen et videnskabeligt skær.

Omkring 100 unge, midaldrende og ældre deltog i Trykkefrihedsselskabets og Dansk Folkepartis promovering af Generation Identitær på Christiansborg torsdag aften.
FOTO: Arbejderen
1 af 1

Der bliver flere og flere mennesker med ikke-vestlig baggrund i Danmark og Europa ... Og det skaber konflikter ...

Der blev åbnet for den gode rødvin og for frygten og hadet, da Trykkefrihedsselskabet i samarbejde med Dansk Folkeparti torsdag aften havde inviteret den kontroversielle Generation Identitær indenfor i varmen på Christiansborg.

Vi vil stoppe masse-indvandringen. Dansk kultur skal være den ledende kultur i Danmark.
Frederik Rye Skov, Generation Identitær

Omkring 100 tilhørere – jævnt fordelt mellem unge, midaldrende og ældre – deltog i debatten.

"De bliver ikke som os"

Generation Identitær fik en varm velkomst.

– Hvem er disse nydelige og ofte velduddannede unge aktivister, der ser den store befolkningsudskiftning som det største problem for Europa – og som via metapolitik søger at holdningsbearbejde og bevidstgøre europæerne om problemets omfang? lød indledningen fra en kvinde fra Trykkefrihedsselskabet.

Det ville talsmand for Generation Identitær Frederik Rye Skov gerne svare på. 

Han beskriver Generation Identitær som en "patriotisk ungdomsbevægelse, der arbejder for at styrke og bevare dansk og europæisk identitet".

– Vi vil stoppe masseindvandringen. Dansk kultur skal være den ledende kultur i Danmark, forklarer Frederik Rye Skov.

Han fortsætter:

– Kultur er et produkt af de folk, der har skabt den. De to ting kan ikke løsrives. Det betyder, at andre folk, der er kommet til Danmark, kommer med deres egen identitet. I integrationsdebatten har man antaget, at dem, der kom til Europa, ville blive ligesom os. Men de bliver ikke ligesom os. For de er ikke os.

"Byg Fort Europa"

Arbejderen er taget med på Trykkefrihedsselskabets promoveringsmøde af Generation Identitær. Det lykkedes kun at få én journalist ind.

Ved indgangen til Christiansborg har ytringsfriheden trange kår:

Arbejderens fotograf bliver ikke lukket ind, fordi han ikke har fået en forudgodkendelse af bestyrelsen, lyd beskeden ved indgangen til Folketinget.

Ved indgangen står en karseklippet ung gut og tager billeder af os, der gerne vil ind og høre debatten.

Indenfor er det første, man møder, når man går ind i Fællessalen, tre kortklippede unge mænd, der deler klistermærker ud med tekster som: "Identitær zone. Lukkede grænser. Sikre familier", står det på et. "Byg Fort Europa" og "Remigration – det er muligt" og "Patrioter kan ikke stoppes", står der på tre andre klistermærker.

En lille folder med en ung, hvid, kortklippet mand med en fakkel pryder forsiden: 

"Vi ønsker, at europæisk kultur og identitet skal være ledende i Europa", fastslår Generation Identitær.

Lige overfor står Trykkefrihedsselskabet og sælger Muhammed-krus og uddeler gratis T-shirts og bogen "Først med det værste".

>> LÆS OGSÅ: Den identitære bevægelse er kommet til Danmark

Talspersonen for Generation Identitær sammenligner hans patriotiske bevægelse med Greenpeace og Solvognen, der er kendt for sine spektakulære, ikke-voldelige og humoristiske happenings. For at understrege, at Generation Identitær er en aktivistisk bevægelse, starter talspersonen ud med at vise tre små videoer.

I en af videoerne kaster de et banner ud og råber ud i en megafon til fredelige, bedende muslimer på Rådhuspladsen: "I dag samles tusindvis for at fejre en fremmed og fjendtlig religion i midten af vores by. Vores mest kendte plads omdannes fra København til Mekka ... Dette er Europa – ikke jeres kalifat. Mærk jer vores ord – Europa skal for altid være vores. Europa er vores!"

Den unge talsmand mener, at der er et "akut behov for at styrke vores identitet i Danmark og Europa". 

– Europa er i gang med en radikal demografisk transformation som følge af den masseindvandring, der har stået på i årtier. Det er det, vi kalder befolkningsudskiftning. Det betyder, at indfødte befolkninger udgør en mindre og mindre andel af befolkningen. Det har konsekvenser for vores sociale sammenhængskraft.

– Kig på byer som Frankfurt, Birmingham og London, hvor den indfødte befolkning er en minoritet. Kig på Malmø, der er i gang med den samme udvikling. Det går den samme vej i Danmark. I 1980 var der én procent ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i Danmark. I dag i 2020 er vi oppe på cirka ti procent. Det er en vild udvikling. Vi har aldrig set en så voldsom stor indvandring af mennesker af ikke-europæisk oprindelse til Europa.

Generation Identitær vil "vende udviklingen".

– Vi vil sætte gang i en remigration. Vi vil eksempelvis gøre det mere attraktivt for folk selv at rejse hjem. Det skal være sværere for folk, der ikke vil Danmark, at leve her. Det kan eksempelvis være folk, der foragter vores kultur, vores værdier og den måde vi lever på – eksempelvis islamister: Hvorfor skal vi have islamister i Europa? 

– Alle illegale indvandrere skal sendes hjem. Afviste asylansøgere skal sendes hjem. Tilstrømningen til Europa skal stoppes.

Han kalder remigration for en "mentalitetsændring".

– Vi skal ikke tænke: Åh, nej ... Sket er sket ... Vi kan ikke gøre noget. Vi skal i stedet sige: Vi kan gøre noget. Vi kan selv bestemme, hvad det er for et Danmark og Europa, vi vil have.

I panelet sidder også en kritisk stemme. Nima Zamani, tidligere radiovært på Radio24syv. I programmet Stram Diskurs lavede han en række live-interviews med folk fra den ekstreme højrefløj.

– Vil I bare bede de her folk om at rejse ud frivilligt? Det gør de jo ikke. Og så er der kun magtmidler tilbage – og så nærmer man sig noget, der er rigtigt grimt.

"Ikke-vestlige skaber konflikter"

Trykkefrihedsselskabet havde i ytringsfrihedens navn også inviteret formand for Dansk Samling og blogger på Jyllands-Posten Morten Uhrskov til at jonglere med tal.

– Birmingham – den næststørste by i Storbritannien – har ikke-vestligt flertal. I Rotterdam er der ikke længere hollandsk flertal ...

– I Ishøj Kommune sidste år var 56,7 procent af alle børnefødsler af ikke-vestlig baggrund. I Ishøj udgør ikke-vestlige cirka en tredjedel af befolkningen – men de stod altså for 56,7 procent af børnefødslerne. På landsplan har cirka ti procent af befolkningen ikke-vestlig baggrund. De står for cirka 16 procent af børnefødslerne. Der skal ikke den store matematikeksamen til at regne ud, hvad det vil betyde på sigt.

Dansk Samling-formanden og Jyllands-Posten-bloggeren gjorde sit bedste for at sætte lighedstegn mellem andelen af ikke-vestlige medborgere og konfliktniveauet – og dermed sprede frygt og had blandt de forsamlede.

– En finsk sociolog har indsamlet data fra 176 lande og fandt en sammenhæng mellem multietnicitet og graden af konflikt. I 56 procent af tilfældene skyldes konflikterne, at et samfund er blevet mere etnisk uens. Det er et uhyggeligt fund. Det kan man ikke sidde overhørigt, mener Morten Uhrskov.

Han høstede et af salens største bifald, da han som en kendsgerning slog fast, at:

– I en række engelske storbyer har det (den ændrede befolkningssammensætning, red.) betydet, at 15.000 unge hvide britiske piger er blevet massevoldtaget af især pakistanske mænd.

Ord skaber handling

Generation Identitærs talsmand sammenligner Generation Identitær med Greenpeace og Solvognen – med henvisning til, at man bruger kreative og fredelige happenings til at sætte fokus på de "største trusler" mod den danske identitet: masseindvandring og multikulturalisme.

Men Generation Identitærs retorik er alt andet end fredelig, og den kan føre til vold, advarer Rasmus Hage Dalland, der har beskæftiget sig indgående med Generation Identitær-bevægelsen i både Danmark og Europa.

Han er forfatter til bogen "Identitær" og har rejst rundt og mødt en række medlemmer af identitære grupper rundt om i Europa.

– Man taler om indvandrere og efterkommere og muslimer, som om de vil overtage eller dominere dansk kultur. Den identitære bevægelse bruger et sprog og italesætter, at "nu kommer de og overtager os". Den skaber frygt, angst og had, konstaterer Rasmus Hage Dalland.

– Når man bruger den her slags ord, så er der mennesker, der er voldsparate til at bruge ordene til at retfærdiggøre sine handlinger. Hvad risikerer man at sætte i gang, når man taler et krigerisk sprog, som andre bruger til at retfærdiggøre voldelige handlinger. Vold bliver acceptabelt som selvforsvar. Men hvornår føler man sig angrebet og kan retfærdiggøre, at man er nødt til at forsvare sig selv.

– Når man tager en gruppe og giver dem nogle særpræg og beskylder dem for at være uintegrerbare eller siger, at de er fjendtligt indstillede overfor dansk og europæisk kultur og værdier. Sådan en fokus på folks etniske ophav, og hvornår man er dansk eller europæisk, åbner en dør for det zenofobiske og måske endda det racistiske.

– I bør reflektere over de ord, I bruger: I bør tænke over, hvad det er, I fodrer – hvad det er for et hav af frustration, I fisker i.

Dansk Folkeparti bejler til Identitære

Det er Dansk Folkeparti, der har sikret de kortklippede, hadefulde unge mænd en talerstol på Christiansborg. Det er Dansk Folkeparti, der har sikret Trykkefrihedsselskabet, Generation Identitær og Dansk Samling adgang til Fællessalen.

Dansk Folkepartis Marie Krarup deltog også på mødet. Hun har opfordret Dansk Folkepartis Ungdom til at samarbejde med Generation Identitær.

På slaget klokken 21 afslutter Trykkefrihedsselskabet debatten. Tilhørerne bliver lukket ud i samfundet igen – ad bagindgangen og beskyttet af talrigt politi.

Artiklen kan downloades og printes i PDF her

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. feb. 2020 - 16:05   02. mar. 2020 - 12:57

Indland

ml@arbejderen.dk