07 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 16 °C

Rød 1. Maj i København ser tiden an

Arbejdernes kampdag under coronakrise

Rød 1. Maj i København ser tiden an

1. maj skal fejres – coronavirus eller ej. Kommunistisk Parti i København, der arrangerer Rød 1. Maj i Fælledparken, håber på at kunne invitere til Arbejdernes Internationale Kampdag trods coronakrise. Men de vil følge myndighedernes anbefalinger om større forsamlinger og arbejder derfor også på alternativer.

FOTO: Niels Sigaard
1 af 1

Kommunistisk Parti i København, som står bag det næststørste 1. maj-arrangement i Fælledparken, venter og ser tiden an og håber på at kunne fejre Arbejdernes Internationale Kampdag.

Vi håber selvfølgelig, at situationen bliver normaliseret, så vi kan samles i Fælledparken.
Jan Mathisen, Kommunistisk Parti i København

Det på trods af at LO Hovedstaden og FTF Region Hovedstaden åbner for en aflysning af 1. maj i Fælledparken i København.

>> LÆS OGSÅ: 1. maj i Fælledparken truet af corona

– Vi aflyser ikke noget indtil videre. Rød 1. Maj vil selvfølgelig følge myndighedernes anbefalinger. Men lige nu ved vi ikke, hvilken situation vi står i 1. maj. Derfor trækker vi den så lang tid i ørerne, vi kan. Vi håber selvfølgelig, at situationen bliver normaliseret, så vi kan samles i Fælledparken. Vi ønsker selvfølgelig at holde Rød 1. Maj i Fælledparken, hvis det er muligt, siger Jan Mathisen til Arbejderen.

Han er talsperson for Kommunistisk Parti i København og med til at arrangere Rød 1. Maj. 

Uanset om det er muligt at forsamles i Fælledparken eller ej, vil Arbejdernes Internationale Kampdag blive fejret, lover Jan Mathisen.

– Hvis Rød 1. Maj i Fælledparken ender med at blive aflyst, så er vi allerede i gang med at organisere en alternativ Rød 1. Maj, hvor vi er sammen, men hver for sig.

LO Hovedstaden og FTF Hovedstaden meddelte torsdag morgen, at de åbner op for en aflysning af deres 1. maj-arrangement i Fælledparken for at undgå coronasmitte. 

De to faglige organisationer vil dog fortsat søge om byggetilladelse til telte – med henblik på at afholde en "light-udgave", hvis omstændighederne tillader det.

Herudover overvejer de i øjeblikket, hvordan man kan sikre, at 1. maj 2020 bliver markeret via de sociale medier.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. mar. 2020 - 13:30   19. mar. 2020 - 14:56

1. maj

ml@arbejderen.dk