21 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 22 °C

Postkort fra Rød sommerlejr #4

Politisk sommer

Postkort fra Rød sommerlejr #4

Børnelejren har sit helt eget program på Rød sommerlejr. Nogle af børnene tror, at forældrene bare sidder og venter på, at de skal have mad, købe slik i lejr-cafeen og lignende.

FOTO: Arbejderen
1 af 1

Der er en biograf på rød sommerlejr!

Det var, hvad min søn på 5 år kom løbende og råbte. Han havde nemlig opdaget, at der "midt i Rød sommerlejr var en biograf". Et stort rum med mange stole og en stor skærm. 

Opdagelsen var sket på vej tilbage fra dagens børnepasning i den nærliggende skov.

Så nu hastede det, kunne jeg forstå. Jeg skulle med over og se hans opdagelse. Det var jo ret vildt, at ingen havde opdaget det! 

Jeg fulgte lidt forvirret med over i hovedbygningen på lejren.

Der var såmænd også en biograf. Et lærred på 4 gange 6 meter, rækker af stole på en skrånende bakke med plads til omkring 150 mennesker.

Min forvirring blev dog afløst af at være lidt voksenkedelig. For jeg kendte godt biografen. 

Ja, faktisk havde jeg i ugens forløb "været der flere gange". Det var den sal, der blev brugt til politiske debatter på Rød sommerlejr. 

Det prøvede jeg så at forklare. Men det blev modtaget lidt mærkeligt.

Min søn påpegede, at Rød sommerlejr foregik jo "ovre i skoven". Der hvor børnene iført egyptiske uniformer og deres håndmalede sværd udkæmpede drabelig slag.

Hovedbygningen, som vi nu var i, ja, det var den, hvor man spiste, havde værelser og kunne købe slik.

Der var der, jeg fangede den: Han havde faktisk ikke været med til en eneste morgensamling, men var i stedet løbet direkte over til børnelejren. Hvad jeg lavede, når han var ovre i skoven, havde han åbenbart ikke gået og grublet over. 

Jeg sad vel og ventede på, at han blev færdig med at svinge med et sværd, lave bagholdsangreb på kongens soldater eller se på at "Voksen Michael" slagtede en kanin?

I hans verden var børnepasningen selve Rød sommerlejr. Resten var bare noget understøttende til, at børnene skulle have det sjovt ovre i skoven. 

Opdagelsen af Biografen var på sidste års sommerlejr. I år handler Rød sommerlejr om, at alle børnene er "helt almindelige bønder", der iført "helt almindeligt bondetøj" går rundt i skoven og laver "helt almindelige bondeting". 

Det har INTET at gøre med, at de i virkeligheden er troldmænd og hekse i en verden, hvor kongens soldater fanger alle, der ikke passer ind i kongens forståelse af rigtig og forkert.

Jeg tror allerede, at jeg booker værelse til mig og sønnen til næste års Rød sommerlejr. 

Kombinationen af familieferie, politiske oplæg og gensyn med gamle venner er fantastisk.

LÆS OGSÅ: Postkort fra Rød Sommerlejr, skrevet af  Ida, Karla og Siri

19. jul. 2017 - 17:41   23. jul. 2017 - 14:18

Postkort fra Svendborg

Mikkel Nonboe
Rød bog

Mikkel Nonboe, 41 år, far til Sylvester på 6 år (snart 7) og fra København.

Uddannet cand.it og er valgt som forbundssekretær i sit fagforbund PROSA.

Har været på Rød sommerlejr mere eller mindre fast siden 1992.

Mikkel er fuldstændig uvidende om:

  • At børnelejren i år har Hekse og Troldmænd som tema. 

  • At børnene internt har aftalt at bilde de voksne ind, at de bare er bønder, der går i bondetøj og laver bondeting ovre i skoven lyder helt korrekt.

  • At de gemmer sig for kongens soldater, der nemlig fanger alle, der ikke passer ind i tyrannens tankeverden har intet på sig.

  • At de samtidig planlægger at presse kongen til at gå af og indføre demokrati passer på ingen måde. Ligeledes har det intet på sig, at de tirsdag fangede 2 teenagere, der spillede biskopper og fik dem til være deres spioner.