30 Oct 2020  

KBH: Overskyet, let støvregn, dis, 10 °C

Politikere vedtager ghetto-salgsplan i København

Almene familieboliger sælges

Politikere vedtager ghetto-salgsplan i København

Almene boliger skal sælges til private, og der skal bygges nyt privat lejebyggeri i Mjølnerparken og Tingbjerg. Københavns Borgerrepræsentation vedtog i går de såkaldte udviklingsplaner for de to boligområder, som er opført på listen over "hårde ghettoområder".

Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation måtte se beboere fra Mjølnerparken og Tingbjerg i øjnene på vej ind til mødet, hvor de besluttede at sælge ud af op mod 260 almene boliger.
FOTO: Freja Gersted
1 af 1

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation vedtog i går to planer, der dikterer fremtiden for, hvad der skal ske i Mjølnerparken og Tingbjerg.

Begge almene boligområder står opført på den tidligere regerings liste over såkaldt "hårde ghettoer". Derfor er Københavns Kommune forpligtet til at sende en plan for hver af de to områder til Boligministeriet. Planerne skal anvise, hvordan andelen af almene familieboliger kan bringes ned til under 40 procent inden år 2030.

Kun Enhedslisten og Alternativet stemte imod at sælge ud af Mjølnerparkens almene boliger.

I Mjølnerparken er et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, De Radikale og Dansk Folkeparti klar til at sælge op mod 260 ud af Mjølnerparkens i alt 528 familieboliger til en investor.

Det er hensigten at "sælge boligerne på én gang til en langsigtet investor eller lignende med henblik på privat udlejning", hedder det blandt andet i planen for Mjølnerparken.

Kun Enhedslisten og Alternativet stemte imod at sælge ud af Mjølnerparkens almene boliger.

I Københavns Kommunes andet område på ghettoliste, Tingbjerg, skal der rives 42 handicapvenlige rækkehuse ned og bygges 1000 nye private for at hæve beboernes gennemsnitlige indtægts- og uddannelsesniveau.

Formålet med at bygge de mange nye private boliger er at "tiltrække nye beboergrupper til området" og hæve "gennemsnittet for indtægt og uddannelsesniveau" i området, hedder det blandt andet i planen for Tingbjerg.

Kun De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stemte imod udviklingsplanen for Tingbjerg.

Udenfor Københavns Rådhus demonstrerede Almen Modstand og beboere i Mjølnerparken og Tingbjerg i protest med de to udviklingsplaner.

Beboere og studerende underkendt

Arbejderen har tidligere beskrevet, hvordan Mjølnerparken har fremlagt sin egen plan for, hvordan området kan leve op til ghettoaftalen – uden at skulle sælge ud af de almene boliger. Det kan eksempelvis ske ved at ommærke boligerne til ungdomsboliger – og på den måde bevare boligerne som almene.

>> LÆS OGSÅ: Mjølnerparken fremlægger sin egen plan

Ideen om flere ungdomsboliger blev bakket op af de studerende på Københavns Universitet, der har indsamlet underskrifter for at få lov til at bo i Mjølnerparken.

>> LÆS OGSÅ: Studerende til overborgmester: Opret ungdomsboliger i Mjølnerparken

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. jun. 2019 - 10:52   21. jun. 2019 - 13:20

Ghettoaftale

ml@arbejderen.dk