17 Sep 2019  

KBH: Spredte skyer, 9 °C

Politi afviser tilhold til Rasmus Paludan

Chikane af politisk modstander kan fortsætte

Politi afviser tilhold til Rasmus Paludan

Københavns Vestegns politi vil ikke udstede et polititilhold til Stram Kurs-leder Rasmus Paludan. Dermed kan han fortsætte sin chikane af talspersonen for Black Lives Matter, Bwalya Sørensen ved hendes bopæl.

Stram Kurs-leder Rasmus Paludan får ikke et polititilhold mod at nærme sig talspersonen for Black Lives Matter, Bwalya Sørensen og hendes bopæl.
FOTO: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
1 af 1

Talspersonen for Black Lives Matter Denmark, Bwalya Sørensen, har fået afslag på et polititilhold mod den højreekstreme partileder Rasmus Paludan. Hun ansøgte om tilholdet, fordi hun føler sig chikaneret af Paludan, der flere gange har afholdt demonstrationer ved hendes hjem.

Bwalia Sørensens vindue er forsøgt smadret, og hun har fået sin dør overhældt med ketchup.

Men politiet vil altså ikke tildele et polititilhold til Paludan, bekræfter Københavns Vestegns Politi i en mail til Arbejderen. Dermed kan Bwalya Sørensen sandsynligvis se frem til flere overlagte chikanedemonstrationer tæt på hendes bopæl i Albertslund.

>> LÆS OGSÅ: Paludan forfølger politisk modstander

Paludan har optaget flere film foran Bwalya Sørensens hjem. Og han har delt hendes privatadresse, så hendes hjem er nemt at finde for hans højreekstreme sympatisører.

Efter videoerne er blevet offentliggjort, er Bwalia Sørensens vindue forsøgt smadret, og hun har fået sin dør overhældt med ketchup, som hun troede var blod. Politiet har udstyret hende med en personlig overfaldsalarm, så hun kan tilkalde politiet hurtigt, hvis det bliver nødvendigt.

Bwalya Sørensen politianmeldte sidste år Rasmus Paludan for racistiske udtalelser i en video, han optog foran hendes hjem i Albertslund, og som han delte på YouTube.

På videoen udtaler Rasmus Paludan blandt andet, at Bwalya Sørensen giver hvide skylden for, at det går dårligt for sorte i Sydafrika, fordi hun som de fleste sorte i Sydafrika ikke er begavet nok til at kunne se, hvordan tingene rent faktisk forholder sig.

Rasmus Paludan blev idømt 14 dages betinget fængselsstraf og har anket sagen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


23. maj. 2019 - 12:11   23. maj. 2019 - 14:39

Det ekstreme højre

ml@arbejderen.dk