18 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 17 °C

Pegida-leder ansat som kommunal børnepsykolog

Kalder muslimer indavlede og vrede

Pegida-leder ansat som kommunal børnepsykolog

Den danske Pegida-leder Nicolai Sennels mener, at muslimer er indavlede og genetiske disponerede for vold og vrede. Alligevel har Københavns Kommune ansat ham som børnepsykolog, hvor han blandt andet arbejder med muslimske unge.

Nicolai Sennels gik i spidsen, da den første danske Pegida-march i mandags gik igennem Østerbros gader med fakler og slagord. Samme kvarter, hvor han til daglig arbejder som børnepsykolog med blandt andet muslimske børn og unge.
FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

"Når man arbejder psykologisk med muslimer, bliver det klart, at man ikke kan opfordre en muslim til at lægge sin vrede fra sig. Det ville svare til at bede en cowboy om at lægge pistolerne hjemme på kommoden, inden han skal ud og duellere: Det virker absurd i hans øjne."

Man har mod bedre vidende og på trods af advarsler fra en række tillidsfolk ansat en mand, som åbenlyst mener, at stor gruppe af Københavns børn er genetisk disponerede for vold og vrede.
Jan Hoby, LFS

Den sidste uge har den danske Pegida-leder Nicolai Sennels udtalelser om, at muslimer er indavlede og genetisk disponerede for vold og vrede, vakt harme på de sociale medier.

>> LÆS OGSÅ: 10 GRIMME CITATER FRA PEGIDAS DANSKE BAGMAND

Nu viser det sig, at Nicolai Sennels i september sidste år – trods protester fra ansatte og en tidligere fratrædelse på grund af en racismesag – blev ansat som børnepsykolog i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning. Her vurderer han behovet for psykologhjælp og anden støtte til børn og unge på institutioner i kvartererne Østerbro og Indre By, hvor der blandt andet går muslimske børn og unge.

Fagforening kræver tjenstlig sag

Siden Pegida-bevægelsens opblomstring er Sennels retorik blevet skærpet, og i et blogindlæg fra december 2014 agiterer han for, at kampsport og deltagelse i Hjemmeværnet er nødvendige aktiviteter, når det beslutsomme tilbageslag skal organiseres, som kan stoppe Islam "for evigt."

Situationen får nu Københavns største pædagogiske fagforening, LFS, til at kræve, at der indledes en tjenstlig sag mod Sennels.

- En række tillidsvalgte og flere af vores medlemmer, som arbejder direkte sammen med Sennels, har klaget over, at de føler sig pressede på arbejdsmiljøet og utrygge ved hans menneskesyn, siger næstformand i LFS, Jan Hoby, til Arbejderen.

Det er ikke første gang, at Sennels menneskesyn kommer på tværs af hans arbejde som psykolog i Københavns Kommune. I 2008 måtte Sennels fratræde sit daværende job på den socialpædagogiske døgninstitution Sønderbro, efter at han på en kommunal konference havde udtalt sig i nedsættende og generaliserende vendinger om "islams voldskultur".

Han udgav efterfølgende bogen "Blandt kriminelle muslimer - en psykologs erfaringer fra Københavns Kommune" på Trykkefrihedsselskabets Bibliotek.

- Det betyder jo, at kommunen mod bedre vidende og på trods af advarsler fra en række tillidsfolk på området, har ansat en mand, som åbenlyst siger, at han mener, at stor gruppe af Københavns børn er genetisk disponerede for vold og vrede, siger Jan Hoby.

Intet svar fra Sennels

Arbejderen har forgæves forsøgt at få en kommentar til kritikken fra Nicolai Sennels, men han har meddelt, at han ikke ønsker at udtale sig om sager, der ikke handler om Pegida.

Københavns Kommunes børne- og ungeforvaltning bekræfter, at Nicolai Sennels er ansat i kommunen.

Men kommunen ønsker ikke at kommentere på, om Sennels holdninger er forenelige med kommunens værdigrundlag, der blandt andet siger, at mangfoldighed skal betragtes som et aktiv. 

- Vi blander os ikke i de ansattes politiske, religiøse, seksuelle holdninger, så længe deres private holdninger ikke influerer på deres faglighed i deres opgaveløsning i kommunen, siger Jette Lentz til Arbejderen.

Hun er tværfaglig chef i Københavns Kommunes børne- og ungeforvaltning og nærmeste chef for Nicolai Sennels.

- Men det er vigtigt at understrege, at alle vores ansatte - jævnfør vores værdigrundlag - skal møde alle vores borgere og give dem en korrekt behandling - uanset borgernes kulturelle og religiøse baggrund.

I Københavns Kommunes værdigrundlag slås det blandt andet fast, at "kommunen skal møde brugeren med respekt, ligeværdighed, dialog og tillid."

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


26. jan. 2015 - 13:57   27. jan. 2015 - 12:55

Pegida

ml@arbejderen.dk
Baggrund: Hvad er Pegida?
  • Pegida er en forkortelse for "Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes", "Patriotiske Europæere mod Islamisering af Aftenlandet". Aftenlandet er en nationalkonservativ betegnelse for Vesten.
  • Bevægelsen er udspringer af højreekstreme kræfter i Dresden i det gamle Østtyskland, hvor de har kunnet samlet tusindvis af mennesker til marcher mod en såkaldt islamering af Tyskland og Vesteuropa og for at bremse indvandringen.
  • Både højrepopulister, højreekstremister, nynazister og hooligans er blevet koblet til Pegida-bevægelsen.
  • I Danmark forsøger den tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti Nicolai Sennels at stable en dansk Pegida-bevægelse på benene under navnet Pegidadk.

>> LÆS ALLE ARTIKLER OM PEGIDA HER