20 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Nyt netværk vil give Pegida modstand i Danmark

Brede demoer i Aarhus og København i dag:

Nyt netværk vil give Pegida modstand i Danmark

Den islamkritiske gruppe Pegida i Danmark bliver igen i dag mødt af moddemonstrationer i København og Aarhus, når de forsøger at gå på gaden i de to byer.

Demonstranter går igen på gaden i dag for at protestere mod at Pegida. Her et foto fra sidste mandag, hvor Revolutionære Antifascister havde indkaldt til demonstration mod Pegidadk i København.
FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

Den islamkritiske gruppe Pegida bliver i dag mødt af brede moddemonstrationer, når de igen forsøger at på gaden mod islam i København og Aarhus.

I hovedstanden har det nystiftede netværk "København for Mangfoldighed" indkaldt til en markering imod fremmedhad og racisme. Netværket opfordrer til at møde op på Sankt Hans Torv i København i dag klokken 16.30.

Vi vil ikke acceptere at racistiske kræfter udnytter tragedien i Paris. Terror stoppes ikke med mere had.
Jakob Lausch Krogh, København for Mangfoldighed

Her vil være taler og musik. Blandt andet taler næstformanden for LFS, Jan Hoby samt den jurastuderende debattør, Khaterah Parwani.

Netværket blev stiftet på et møde torsdag aften. Her besluttede græsrødder fra en lang række organiseringer at gå sammen i kampen for mangfoldighed, og for at sige nej til racisme og fremmedhad.

Det sker efter den danske gren af den antimuslimske Pegida-bevægelse sidste mandag proklamerede faste demonstrationer mod muslimsk fundamentalisme hver mandag.

>> Læs mere om initiativet Københavns for Mangfoldighed på Facebook her

- Under dække af at bestå af bekymrede borgere, vil Pegida gøre deres racistiske og fremmedfjendske dagsorden bredt accepteret. Nu forsøger Pegida at udnytte det frygtelige terrorangreb på Charlie Hebdo til at blive en organiseret bevægelse i Danmark. Vi vil ikke acceptere at racistiske kræfter udnytter tragedien i Paris – terror stoppes ikke med mere had, siger talsperson for København for Mangfoldighed, Jakob Lausch Krogh.

Netværket er inspireret af det lignende netværk Aarhus for Mangfoldighed, der ligeledes har indkaldt til demonstration i Aarhus i dag klokken18 fra Store Torv til Rådhuspladsen.

I Aarhus har man forud for dagens markering for mangfoldighed offentliggjort en lang anbefaler-liste, der tæller hele 26 fagforeninger, organisationer og ungdomspartier.

>> Læs mere om initiativet Aarhus for Mangfoldighed på Facebook her

26. jan. 2015 - 10:46   26. jan. 2015 - 11:58

Pegida

ml@arbejderen.dk
Baggrund: Hvad er Pegida?
  • Pegida er en forkortelse for "Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes", "Patriotiske Europæere mod Islamisering af Aftenlandet". Aftenlandet er en nationalkonservativ betegnelse for Vesten.
  • Bevægelsen er udspringer af højreekstreme kræfter i Dresden i det gamle Østtyskland, hvor de har kunnet samlet tusindvis af mennesker til marcher mod en såkaldt islamering af Tyskland og Vesteuropa og for at bremse indvandringen.
  • Både højrepopulister, højreekstremister, nynazister og hooligans er blevet koblet til Pegida-bevægelsen.
  • I Danmark forsøger den tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti Nicolai Sennels at stable en dansk Pegida-bevægelse på benene under navnet Pegidadk.

>> LÆS ALLE ARTIKLER OM PEGIDA HER