12 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Nyt netværk i aktion mod ghettoloven

Boligaktivister vil kæmpe for København

Nyt netværk i aktion mod ghettoloven

Aktivister gør klar til blokader og besættelser for at forsvare København mod ghettolov og boligspekulanter.

Det nystartede aktivistnetværk Boligaktionen gik søndag i aktion for første gang: Aktivisterne hængte et banner op foran Transport- og Boligministeriet i protest mod den nye ghettoliste.
FOTO: Boligaktionen
1 af 1

København skal ikke kun være en by for de rige.

Uønskede renoveringer skal blokeres, og nedrivninger skal stoppes.
Boligaktionen

Sådan lyder budskabet fra det nyoprettede protestnetværk Boligaktionen.

– Vi er en nyopstartet gruppe, der er trætte af boligpolitikken, der i stigende grad omdanner København til en by, der kun er for de rige. Ghettopakken er det seneste eksempel på, at fattige bliver skubbet ud af deres bolig. Vi vil gerne være en platform for boligaktivisme. Vi vil aktionere mod ghettolister, Blackstone, dyre lejligheder og så videre, der betyder, at folk bliver smidt ud af deres hjem, fortæller en af initiativtagerne til Boligaktionen Michael Larsen til Arbejderen.

Netværket har allerede lavet sin første aktion: Kort efter ghettolisten blev offentliggjort søndag, hængte Boligaktionen bannere op foran Transport- og Boligministeriet for at protestere mod ghettolisten.

Boligaktionen skriver på sin facebookgruppe, at man er "imod enhver form for tiltag, der tager hjemmet fra mennesker og skruer huslejepriserne op. Vi understøtter tiltag, der arbejder imod den udvikling! Herunder aktioner, beboerorganisationer, blokader og besættelser".

De næste par år skal 11.000 mennesker forlade deres boliger grundet ghettoplanen, og det kommer ikke til at ske uden modstand, lover Boligaktionen.

"Uønskede renoveringer skal blokeres, og nedrivninger skal stoppes. Kereby, 360 north, NREP og de andre rige spekulanter skal smides helt ud af byen!"

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. dec. 2019 - 11:31   05. dec. 2019 - 12:05

Bolig

ml@arbejderen.dk