28 May 2020  

KBH: Spredte skyer, 10 °C

Nu kigger lærerkommission på arbejdstidsregler

Langsigtet arbejde

Nu kigger lærerkommission på arbejdstidsregler

Lørdag begynder lærerkommissionen at kigge nærmere på arbejdstidsreglerne på underviserområdet. Kommissionens anbefalinger indgår i overenskomstforhandlingerne i 2021.

I 2021 skal der igen forhandles overenskomster på det offentlige arbejdsmarked. Lærerkommissionens anbefalinger indgår i forhandlingerne om lærernes arbejdstid.
FOTO: Martin Mounzer
1 af 1

I morgen tager lærerkommissionen hul på sit arbejde.

Kommisssionens anbefalinger fremlægges ved udgangen af 2019 og skal indgå i overenskomstforhandlingerne i 2021.

Kommissionen blev aftalt i forbindelse med OK18, da de kommunale arbejdsgivere og lærerne ikke kunne blive enige om en ny arbejdstidsaftale, som var blandt lærerenes hovedkrav. I dag reguleres lærernes arbejdstid af en lov - vedtaget efter 25 dages lockout af lærerne i 2013.

>>LÆS OGSÅ: OK-forlig skaber skarp debat

Kommissionen skal afdække "udfordringer og muligheder med arbejdstidsreglerne på underviserområdet". Dens anbefalinger fremlægges ved udgangen af 2019 og skal indgå i overenskomstforhandlingerne i 2021.

Kommissionen bestod oprindeligt af seks personer inkl. formand Per B. Christensen. Siden er kommissionen udvidet med yderligere en lærer og en skolechef "for at styrke det praktiske fokus i arbejdet".

Følgende er med i kommissionen: Per B. Christensen (formand). Højesteretsdommer Lars Hjortnæs. Ulla Riisbjerg Thomsen og Flemming Skaarup, der er skolechef i henholdsvis Vejle og Horsens Kommune. David Møller, lærer ved Store Heddinge Skole i Stevns Kommune og Lærer Lars Søltoft Buur Holmboe, Mølholmskolen i Vejle Kommune. Professor Lotte Bøgh Andersen, på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet og endelig Forskningschef Andreas Rasch-Christensen, VIA University College.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. aug. 2018 - 16:50   17. dec. 2019 - 11:10

Arbejdstid

noc@arbejderen.dk