19 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 20 °C

Nordjysk region dropper 2 procent kravet

Bryder økonomiaftale

Nordjysk region dropper 2 procent kravet

I 2018 bliver de ansatte på de nordjyske sygehuse fritaget for produktivitetskravet. Det blev tirsdag aften besluttet som del af budgetforlig for næste år.

– Vi havde gerne set, at staten havde fjernet produktivitetskravet på to procent allerede i 2018, siger regionsrådsformand Ulla Astmann (S).
FOTO: Kommunikation, Aalborg Universitetshospital
1 af 1

Selvom kravet om at øge produktiviteten med to procent er en del af de fem regioners økonomiaftale for 2018 med regeringen, så har de nordjyske regionspolitikere besluttet at droppe kravet.

Det er jo ikke altid, at man er enig med sin regering.
Lone Sondrup, Venstre

Det er konsekvensen af det budgetforlig for 2018, som faldt på plads tirsdag aften.

– Vi havde gerne set, at staten havde fjernet produktivitetskravet på to procent allerede i 2018. Region Nordjylland ønsker at gå foran, og vi har derfor valgt at indføre en ny styringsmodel i 2018, der gør op med kravet om mere aktivitet, og hvor hospitalerne "sættes fri", siger regionsrådsformand Ulla Astmann (S) til TV2 Nord.

Afviger partilinjen

Venstres regionsrådspolitikere er enige i at se bort fra økonomiaftalen, selvom den er aftalt med en Venstre-ledet regering, skriver Nordjyske Stiftstidende.

– Det er jo ikke altid, at man er enig med sin regering. På det her område følger vi de øvrige regioner, og det er jeg rigtig godt tilfreds med, udtaler Lone Sondrup, der er Venstres gruppeformand, til avisen.

Enhedslisten er som det eneste parti i det nordjyske regionsråd ikke med i aftalen. Enhedslisten trak sig i sidste uge fra forhandlingerne med begrundelsen, at partiet ikke forsvare overfor hverken ansatte eller borgere at lægge stemmer til et nedskæringsbudget, når regionen har penge i kassen. 

Nedskæringsbudget

Regionsrådet havde da også fået til opgave at file 150 millioner kroner af næste års budget. Ved forhandlingerne var beløbet reduceret til 100 millioner kroner. Nogle af pengene er fundet ved at fjerne unødig kontrol og ved at omlægge arbejdsgange på hospitalerne.

13. sep. 2017 - 08:35   28. sep. 2017 - 09:17

Budget 2018

noc@arbejderen.dk