16 Sep 2019  

KBH: Spredte skyer, 14 °C

Nordjyder danner menneskekæde for fællesskab og tolerance

Brobygning i Aalborg

Nordjyder danner menneskekæde for fællesskab og tolerance

Søndag mødte hundredevis af aalborgensere op for at danne menneskekæde tværs over Limfjordsbroen – kæden skulle symbolisere fællesskab og tolerance.

Menneskekæde tværs over den 640 meter lange Limfjordsbro.
FOTO: Privat
1 af 1

I fællesskab bygger vi bro.

Med den overskrift inviterede en lang række lokale fagforeninger, partier og ngo’er søndag eftermiddag til demonstration i Aalborg.

Det er noget helt grundlæggende, at vi skal være ordentlige ved hinanden.
Peter Petersen, led i menneskekæden

“Det skal være slut med splittelse, hetz og angreb på vores fællesskab og vores naboer,” lød det blandt andet i invitationen.

Flere hundrede havde taget imod opfordringen, og de dannede menneskekæde over Limfjordsbroen i Aalborg. Deltagerne – på tværs af alder, køn og etnicitet – tog hinanden i hænderne hele vejen over den 640 meter lange bro som et symbol i kampen mod den hårde tone, som de fremmødte mener præger udlændingedebatten.


– Det er noget helt grundlæggende, at vi skal være ordentlige ved hinanden. Det var en del af min opdragelse, da jeg var lille, og det er da lidt trist, at vi er nået dertil, hvor det er nødvendigt, at vi mødes for at markere, at vi skal behandle hinanden ordentligt, fortæller Peter Petersen til TV2 Nord.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. maj. 2019 - 09:20   21. maj. 2019 - 11:55

Fællesskab

noc@arbejderen.dk