23 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 22 °C

Nedskæringslystne politikere får kul i gave

Uddannelsesalliancen aktionerer:

Nedskæringslystne politikere får kul i gave

Da Folketingspolitikerne fredag morgen mødte op for at stemme om Finanslov 2018 blev de mødt af elever og studerende. Politikerne fik sort kul i protest mod nedskæringerne på uddannelsesområdet.

Uddannelsesalliancen uddelte KUL-gaver til politikerne da de var på vej ind i Folketinget for at stemme om Finanslov 2018, der indeholder nedskæringer på uddannelsesområdet.
FOTO: Privat
1 af 1

Fredag klokken 7:30 aktionerede Uddannelsesalliancen foran trappen til Christiansborg.

Iklædt julemandskostumer delte elever og studerende gaver ud til nedskæringslystne Folketingspolitikere, som den sidste dag inden juleferien skal stemme om Finansloven for 2018.

Det er svært at forstå, at politikerne er så kortsigtede i deres prioriteringer. Hele samfundet taber, når man skærer på uddannelse. 
Kirstine Pedersen, Uddannelsesalliancen

– Det er svært at forstå, at politikerne er så kortsigtede i deres prioriteringer. Hele samfundet taber, når man skærer på uddannelse. Det skal politikerne vide, og derfor får de et stykke kul med ind, så de husker på det, når de stemmer om finansloven, siger sekretariatsleder Kirstine Pedersen.

Finansloven vil for tredje år i træk indeholde milliardnedskæringer på uddannelse. I alt skal der skæres 14,7 milliarder kroner på hele uddannelsesområdet fra 2016 frem til 2021, oplyser Uddannelsesalliancen. 

Det betyder færre undervisere, dårligere faciliteter og mindre undervisning på landets gymnasier, erhvervsskoler og videregående uddannelser.

Landssdækkende protester

Uddannelsesalliancen har flere gange demonstreret i protest mod nedskæringerne. Senest i forbindelse med Folketingets åbningsdebat den 5. oktober, hvor tusinder af elever og studerende gik på gaderne i København, Aarhus, Aalborg og Odense for at vise deres utilfredshed med regeringens - på det tidspunkt - udkast til finanslov.

>>LÆS OGSÅ: 10.000 unge på gaden mod nedskæringer

Uddannelsesalliancen er et samarbejde mellem 39 uddannelses- og faglige organisationer, blandt andet gymnasieelever, socialrådgiverstuderende, universitetsstuderende, handelsskoleelever, lærerstuderende, sygeplejestuderende, erhvervsskolerne og faglige ungdomsorganisationer. 

21. dec. 2017 - 11:28   22. dec. 2017 - 13:50

Finanslov 2018

noc@arbejderen.dk