16 Jan 2021  

KBH: Ingen skyer af betydning, -6 °C

Mange tusinder har meldt sig til at hjælpe på sygehuse

Stor succes med corona-jobbanker

Mange tusinder har meldt sig til at hjælpe på sygehuse

Mandag eftermiddag havde 7500 tilmeldt sig som ekstra arbejdskraft på landets sygehuse under coronakrisen.

Aalborg Universitetshospital har lavet en ny pandemiafdeling i tre etager, der står klar til brug for smittede med coronavirus.
FOTO: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
1 af 1

Det strømmer ind med mennesker, der tilbyder at give en hånd med på landets sygehuse i den ekstraordinære situation med coronavirus.

Det er udtryk for en stor grad af samfundssind og viser, at rigtig mange danskere er parat til at hjælpe. 
Pernille Blach Hansen, Region Midtjylland

Mandag havde 7500 tilmeldt sig de fem corona-jobbanker, som landets fem regioner har oprettet.

Arbejdsløse eller pensionerede læger og sygeplejersker eller andre med en sundhedsfaglig baggrund samt sundhedsstuderende opfordres til at tilmelde sig jobbankerne.

Region Midtjylland var de første til at oprette en jobbank. Det skete i fredags. Mindre end 17 timer senere havde 1500 tilmeldt sig. Mandag formiddag var tallet oppe på over 2700.

Opslag delt 22.000 gange

Et opslag om jobbanken på regionens facebookside er blevet delt mere end 22.000 gange.

– Det er enormt positivt. Vi er meget taknemmelige over, at så mange har lyst til at hjælpe os i den her ekstraordinære situation. Det overgår langt, hvad vi havde håbet på, siger regionsdirektør Pernille Blach Hansen til Arbejderen.

– Det er udtryk for en stor grad af samfundssind og viser, at rigtig mange danskere er parat til at hjælpe. Nogle skriver endda, at de vil hjælpe uden at få løn for det. Der er tale om alle mulige mennesker med mange forskellige baggrunde. Det er enormt opmuntrende og positivt, også når vi ellers hører om de negative historier med hamstringer, tilføjer hun.

Region Midtjylland oprettede jobbanken, efter at mange havde ringet uopfordret til sygehusene i regionen for at tilbyde deres arbejdskraft. 

– Derfor besluttede vi at sætte det i system med jobbanken, forklarer Pernille Blach Hansen, der samtidig opfordrer interesserede til fortsat at tilmelde sig. 

Lige nu ved ingen, hvornår der bliver brug for den ekstra arbejdskraft i jobbanken. Meget få coronasmittede er indlagt i øjeblikket. Men det forventes, at tallet snart vil stige markant.

Sygehuse over hele landet har forberedt sig på situationen ved at aflyse ikke-akutte operationer og behandlinger og uddanne nogle af de nuværende ansatte til at behandle og pleje coronapatienter.

>> LÆS OGSÅ: Ansatte på sygehuse er klar til ekstra indsats

I den situation, hvor de nuværende ansatte ikke kan klare opgaven, vil sygehusene trække på folk fra jobbanken, der vil få overenskomstmæssig løn, fortæller Pernille Blach Hansen.

– Vi gennemgår alle ansøgningerne til jobbanken nu og ser blandt andet på, om der er nogle, der har brug for en opdatering af deres kompetencer, siger hun.

Fra 17 til 71 år

Region Nordjylland slog opfordringen til at tilmelde sig regionens corona-jobbank op søndag eftermiddag. Mandag morgen havde mere end 1000 tilmeldt sig.

"Hvor er I fantastiske! Yngste er 17 år – ældste 71 år. Vi håber ikke, der bliver brug for jer – men for Søren, hvor er det rart at vide, at så mange er klar", skriver Region Nordjylland på sin facebookside.

Også i Region Syddanmark var der en række uopfordrede ansøgninger, inden jobbanken blev oprettet søndag.

– Jeg vil gerne takke de mange syddanskere, der allerede nu viser interesse for at hjælpe til i den alvorlige situation, vi står i. Det er godt at mærke den store opbakning og sammenhold, siger Stephanie Lose i en pressemeddelelse, som regionen sendte ud søndag.

Mandag eftermiddag havde 532 tilmeldt sig jobbanken i Region Syddanmark.

2500 tilmeldinger i hovedstaden

Region Hovedstaden søger både efter lønnet arbejdskraft, der kan indgå som en del af det øgede beredskab, og frivillige, der kan hjælpe med andre opgaver.

Mandag klokken 13 var der kommet næsten 2500 tilmeldinger til hovedstadens jobbank. Heraf var der blandt andet 305 læger, 324 sygeplejersker, 145 sosu-assistenter og 456 studerende.

Region Sjælland havde mandag morgen fået i alt 700 tilmeldinger til jobbanken, hvoraf omkring 100 er studerende.

Artiklen kan downloades og printes i PDF her

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. mar. 2020 - 13:22   17. mar. 2020 - 11:12

COVID-19

ur@arbejderen.dk
Corona-jobbank: Her kan du tilmelde dig

Alle landets fem regioner har oprettet corona-jobbanker, hvor sundhedsuddannede, studerende og andre kan tilbyde deres arbejdskraft på sygehusene. Læs mere og tilmeld dig her: