29 Nov 2020  

KBH: Overskyet, 0 °C

Man stjæler da ikke fra børn

Læserbrev

Man stjæler da ikke fra børn

Vi står med nogle virksomhedsledere, som aktivt har valgt at tilsidesætte rettidig omhu og moral og besluttet sig for, at det er i orden at øge virksomhedens formue på bekostning af børnene i de danske daginstitutioner, skriver pædagog Kasper Keinicke.

FOTO: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
1 af 1

Jeg er glad for, at børnene endelig kom på dagsordenen i den forgangne valgkamp. Minimumsnormeringerne blev en del af regeringsgrundlaget, og selvom det kneb med at finde de lidt over 2 milliarder, det vil koste at genoprette børneområdet, så endte det trods alt med en indfasning af minimumsnormeringer frem mod 2025.

De har tydeligvis glemt, hvad de lærte af deres ... pædagoger, da de selv gik i børnehave – for de synes ikke at have noget begreb om, hvad det vil sige at dele, vente på tur, se sig selv som en del af en helhed eller kunne begå sig i de sociale fællesskaber.

Nu er det kommet frem, at en række danske virksomheder har modtaget penge fra regeringens hjælpepakker, selvom deres selskabskonstruktion har gjort det muligt for dem at undgå at betale skat i Danmark. Det er sådan set ikke nyt, coronahjælpepakker eller ej, så koster selvsamme virksomheder årligt Danmark 7 milliarder i tabte skatteindtægter om året.

Jeg tænker, at ansvarligheden overfor velfærdsdanmark er blevet tilsidesat til fordel for tanken om at kunne berige sig selv. Vi står med nogle virksomhedsledere, som aktivt har valgt at tilsidesætte rettidig omhu og moral og besluttet sig for, at det er i orden at øge virksomhedens formue på bekostning af børnene i de danske daginstitutioner. De har tydeligvis glemt, hvad de lærte af deres relationskompetente pædagoger, da de selv gik i børnehave – for de synes ikke at have noget begreb om, hvad det vil sige at dele, vente på tur, se sig selv som en del af en helhed eller kunne begå sig i de sociale fællesskaber.

Coronaen bliver en bekostelig affære – og der er en regning, der skal betales. Jeg bliver bekymret, når jeg hører floskler som, at “pengene skal tjenes, før de kan bruges”, og at pædagogernes krav om minimumsnormeringer bliver en klods om benet, når “regningen skal betales”. Nej, pædagoger lægger fundamentet for fremtidens generation af skatteborgere i Danmark – den virkelige klods om benet er de virksomheder, der bevidst undgår at bidrage til fælleskassen i Danmark.

Jeg kunne ønske mig, at børnenes statsminister træder i karakter og bruger forhandlingerne af kommuneaftalen til at gøre det klart, at minimumsnormeringerne er et ‘must’ – og at hun insisterer på, at vi får lukket de huller i skattelovgivningen, som gør det muligt for virksomheder at trække de penge ud af landet, som er beregnet til at give vores børn de bedste forudsætninger for et godt børneliv.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. jun. 2020 - 11:27   12. jun. 2020 - 13:51

Læserbrev

af Kasper Keinicke, pædagog, Svendborg
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).