22 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 16 °C

Liste R på gaden med røde faner

Valgkamp på fuld damp i København

Liste R på gaden med røde faner

Når kommunisterne går på gaden med røde faner og rød musik, bliver der taget godt imod. Københavnerne spidser ører til budskaber om billigere boliger og et opgør med EU's sparekrav.

FOTO: ML
1 af 1

– Kom så, Anders!

Råbet kommer fra en ung pige på cykel, der kører i fuld fart forbi Anders Sørensen, spidskandidat på kommunisternes liste R.

Arbejderen er taget med på gadefremstød sammen med den kommunistiske liste i København, som stiller op til kommunalvalget den 21. november.

København er en rig by. Kommunisterne kræver flere offentlige arbejdspladser og flere billige lejeboliger.
Anders Sørensen, Liste R

Første stop er Tove Ditlevsens Plads på Vesterbro i København, hvor der hurtigt bliver sat en højttaler op og musik på. "Når jeg ser et rødt flag smælde", synger Peter Abrahamsen. Og røde faner med hammer og segl blafrer i vinden. De er monteret på en stor trailer fyldt med plakater for kommunisternes Liste R og ansigtet af listens to spidskandidater i København, Rikke Carlsson og Anders Sørensen.

De tre aktivister uddeler flyers med budskaber som: Bryd budgetloven. Alle har ret til en bolig, de kan betale. Nej til social dumping.

Kan stemme for første gang

En af dem, der ikke bare nøjes med at få en flyer, er 18-årige gymnasieelev Simon Bonato. Han vil også gerne have en snak om, hvad Kommunisterne står for, og hvorfor man skal stemme på dem ved kommunal- og regionsvalget.

– Jeg har i lang tid glædet mig til at kunne stemme. Det handler jo om, hvordan vi forvalter de penge, vi har til rådighed i kommunen. Jeg bor selv i Sydhavn. Her kan jeg hver dag se mange af de mennesker, der bliver tabt i vores system. Jeg synes, at psykologhjælp bør være gratis. Og så skal der ansættes flere pædaoger, siger Simon Bonato til Arbejderen. Han tilføjer:

– Det er fedt, at Kommunisterne stiller op. Det er godt med nogle klare socialistiske holdninger og perspektiv i valgkampen.

Simon Bonato har taget en valgtest på Altinget, og her var han mest enig med Enhedslisten og med Kommunisterne.

Vesterbro beviser, at det er en sammensat bydel, der rummer mange forskellige mennesker. 

Anders Sørensen falder hurtigt i snak med en nydelig dame med pelshue.

En ung gut med tophue på en orange cykel stopper også op. Han er 27 år og cirkusartist og får sig en snak om EU og budgetlovens sparekrav til kommunerne.

– Jeg fik øje på de røde faner med hammer og segl og blev nysgerrig. Jeg synes, at det er fint, at man også kan stemme på Kommunisterne. Jeg har ikke besluttet, hvem jeg stemmer på endnu. Men jeg mener, at især velfærd er et vigtigt spørgsmål, siger han til Arbejderen.

København er en rig by

Nu bliver der skruet ned for musikken og op for den medbragte mikrofon, som liste R's 33-årige spidskandidat, Anders Sørensen, holder i hånden.

– Jeg er træt af, at valgkampen handler om, hvilket parti, der vil skære mindst i vores velfærd. Kommunisterne vil ikke skære ned. København er en rig by. Det skal være de københavnske arbejdere, der bestemmer, hvordan pengene i Københavns kommune skal bruges. Kommunisterne kræver flere offentlige arbejdspladser og flere billige lejeboliger, lyder det fra spidskandidaten.

Det trækker op til regn. Men mange forbipasserende københavnere bliver alligevel nysgerrige og lader sig drage af røde faner, musik og et par glade unge kommunister, der på halvanden times tid får langet et par hundrede flyers ud.

16. nov. 2017 - 06:08   16. nov. 2017 - 06:10

KV17

ml@arbejderen.dk
Liste R i København
  • Kommunisterne stiller op på Liste R ved valget i Københavns Kommune. Listen er et samarbejde mellem de to kommunistiske partier KP og KPiD samt organisationen Ungkommunisterne.
  • Listens spidskandidater er Rikke G. F. Carlsson og Anders Sørensen.
  • Anders Sørensen er 33 år, ufaglært, bor i Københavns Nordvestkvarter, er gift og far til tre børn. Medlem af Kommunistisk Parti.
  • Rikke G. F. Carlsson er 49 år, arbejder som selvstændig fodterapeut og bor på Amager sammen med sin mand og søn på 18 år. Medlem af Kommunistisk Parti i Danmark.
  • Kommunisterne er i valgforbund med Enhedslisten, SF, Christianialisten, Hampepartiet, Feministisk Initiativ og Yaya Naturpartiet.

Læs mere på: kommunisterne-i-koebenhavn.dk