11 Apr 2021  

KBH: Overskyet, let regn, 4 °C

Kvinder forsinker byggeri på Amager Fælled ved at lænke sig fast til hegn

Aktion i dag

Kvinder forsinker byggeri på Amager Fælled ved at lænke sig fast til hegn

I to en halv time har fastlåste aktivister forhindret byggeforberedelserne på Amager Fælled i dag.

FOTO: Extinction Rebellion
1 af 1

Ni kvinder lænkede sig i morges klokken 5 fast ved indgangen til byggeområdet på Amager Fælled. Det skete i protest mod byggeplanerne på naturområdet. Bag aktionen står bevægelsen Extinction Rebellion.

Vi har glemt, at vores egen overlevelse afhænger af, at vi giver naturen plads.
Kristiana Stoltz, forfatter og aktivist

Aktivisterne kræver, at de ansvarlige politikere og kommunens selskab By & Havn sætter en stopper for de aktiviteter, som har til hensigt at skræmme lærker og andre dyr væk. De mener, at det sker i strid med jagtloven og andre bestemmelser.

En af de ni kvinder er 69-årige Jessie Seehuusen der er folkepensionist.

– Peter Plys sagde: "Nogle mennesker taler med dyr. Der er dog ikke mange, der lytter. Det er problemet". Derfor står vi nu i en buldrende biodiversitets- og klimakrise, og vi har glemt, at vores egen overlevelse afhænger af, at vi giver naturen plads, siger hun om baggrunden for sin deltagelse i aktionen.

De fleste lænkede sig fast til hegnet med U-cykellåse, som sidder uden om deres hals. Aktionen betød, at arbejdere, maskiner og biler i flere timer ikke kunne komme ind på pladsen og fortsætte arbejdet med at rydde Lærkesletten.

Aktivisterne mener, at byggeplanerne er en forbrydelse mod naturen, og henviser til, at den fredede stor vandsalamander lever på området ligesom en hel række andre dyr som for eksempel rådyr, lærker, ugler og rovfugle.

– Vi bliver nødt til at lytte til naturen og beskytte Jordens myriade af liv. Lærkerne bor her på Lærkesletten. Stor vandsalamander bor her, ligesom mange andre arter bor her. Vi kræver, at By & Havn og dermed Københavns Kommune følger Danmarks love og beskytter naturens rettigheder. Det er nemlig forbudt at jage lærken væk og indskrænke vandsalamanderens habitat, som de gør. Vi står her altså for at forhindre forbrydelser mod naturens rettigheder, siger en af de andre kvindelige aktivister, Ida Dalsgaard Nicolaisen.

Alle aktivisterne havde rødt tøj på som et symbol på, at de slår alarm for lærken.

Nøglerne til låsene har Extinction Rebellion forsøgt at aflevere til miljøminister Lea Wermelin sammen med et brev, hvor de opfordrer hende til at udstede et straksforbud mod arbejdet på Lærkesletten. Miljøministeren har afvist at modtage nøglerne, så det er kun brevet, hun har modtaget.

Efter to en halv time stoppede blokaden.

Extinction Rebellion har i løbet af den sidste uge gennemført en række fredelige blokader af byggeforberedelserne. I mandags blev blokaden opløst af politiet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. mar. 2021 - 11:01   16. mar. 2021 - 15:18

Natur

ur@arbejderen.dk