25 Feb 2021  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Kurdere nægter sig skyldige

Nye terroranklager:

Kurdere nægter sig skyldige

Politiet forsøger endnu engang at kriminalisere legal støtte til den kurdiske sag, siger advokat Bjørn Elmquist, som forsvarer to af de kurdere, der i går blev terrorsigtet for at have samlet penge ind til oprørsbevægelsen PKK.

Klokken 18 i går fik advokat Bjørn Elmquist overrakt en flyttekasse fyldt med røde ringbind, som han har skullet sætte sig ind i inden han her til formiddag skal i byretten.
FOTO: Arbejderen
1 af 1

De otte personer, der i går blev varetægtsfængslet på mistanke om at have samlet penge ind til den kurdiske oprørsbevægelse PKK, bliver her til formiddag fremstillet i Dommervagten med krav om varetægtsfængsling.

Mindst to af dem nægter sig skyldige.

Det oplyser advokat Bjørn Elmquist, som forsvarer to af de otte anholdte.

Klokken 18 i går fik han overrakt en flyttekasse fyldt med røde ringbind. Dem har han skullet nå at sætte sig ind i, før han her til formiddag skal i byretten.

Han forsvarer i øjeblikket også den kurdiske tv-station Roj TV. Den danske regering forsøger at fratage Roj TV sendetilladelsen, fordi de "for ukritisk" lader PKK komme til orden.

- Med de seneste anholdelser, sigtelser og ransagninger forsøger politi og anklagemyndighed endnu en gang at sætte lighedstegn mellem PKK og legal støtte til den kurdiske sag fra folk i det kurdiske miljø og en kurdisk kulturforening, siger Bjørn Elmquist til Arbejderen.

Rigspolitiet ransagede tirsdag otte private adresse og anholdt otte mænd, der beskrives som primært herboende tyrkiske statsborgere af kurdisk oprindelse i alderen 27 til 71 år. 

De anholdte er mistænkt for de seneste tre år at have indsamlet og formidlet mellem 27 og 140 millioner kroner til den kurdiske oprørsbevægelse, PKK der står opført på EU's terrorliste.

Konkret er de sigtet for »terrorfinansiering« efter straffelovens paragraf 114b, nr. 2. Sagen bliver behandlet bag lukkede døre.

Den tyrkiske ambassade i København følger nøje udviklingen i sagen om de otte mænd, der er anholdt og sigtet for at have indsamlet penge til den kurdiske oprørsbevægelse PKK.

Den tyrkiske ambassadør i Danmark, Berki Díbek har gjort det klart overfor de danske myndigheder at man følge med i sagen og er klar til at hjælpe med at samarbejde med de danske myndigheder for at få de anholdte dømt for terrorstøtte.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. sep. 2012 - 09:20   28. sep. 2012 - 12:31

Indland

fe@arbejderen.dk