22 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

Konflikt mod Canal Tours den 23. august

Konflikt rykker nærmere

Konflikt mod Canal Tours den 23. august

HK har forgæves forsøgt at forhandle en overenskomst på plads med selskabet Strömma og Canal Tours. 2. strejkevarsel er afsendt og konflikten kan træde i kraft den 23. august.

Den 23. august kan det være slut med at fragte turister rundt på kanalerne i København, når HK's varslede konflikt træder i kraft.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

En konflikt, der rammer de populære turistbusser og kanalrundfarter i København, er rykket et skridt nærmere.

Det er jo ikke ekstravagante krav, de ansatte fremsætter. De ønsker blot de samme rettigheder, som alle andre lønmodtagere i landet.
René Knudsen, HK Hovedstaden

Tirsdag fremsendte HK 2. konfliktvarsel og 3F, Dansk Metal og Serviceforbundet sympatikonfliktvarsler til selskaberne Strömma og Canal Tours, som står bag turistattraktionerne.

HK-medlemmernes konflikt starter den 23. august, og ugen efter får de altså følgeskab fra selskabernes bådførere, reparatører og buschauffører. 

>>LÆS OGSÅ: Ansatte står sammen i kampen mod Canal Tours

– En konflikt er ikke noget, vi tager let på. Det er jo en af de ultimative muligheder vi har, når en arbejdsgiver nægter at følge de regler, som gælder for alle andre. Derfor er vi selvfølgelig også glade for, at de øvrige organisationer vælger at bakke os op, udtaler René Knudsen, formand for HK Service Hovedstaden.

Nægter at tegne overenskomst

Forhandlingerne brød i sidste uge sammen. Strömma og Canal Tours nægter at tegne overenskomst for de HK-ansatte, der blandt andet har ønsket toiletpauser mellem turene, adgang til rent drikkevand i arbejdstiden, 6. ferieuge, pension og barsel.

– Det er jo ikke ekstravagante krav, de ansatte fremsætter. De ønsker blot at modtage de samme rettigheder, som alle andre lønmodtagere i landet, siger René Knudsen og fortsætter:

– De forhold vi ser hos Strömma og Canal Tours, ligger langt fra de forhold, vi - i Danmark - er vant til. Nogle af forholdene er deciderede bekymrende, både for medarbejderne, men også for de mange gæster, som enten sejler eller kører med turistbusserne og kanalrundfarten. Når de sikkerhedsansvarlige ikke får pauser og har adgang til drikkevand i sommervarmen, kan de potentielt udvikle sig til en rigtig farlig situation. 

HK har siden februar forsøgt at få Strömma til at rette op på forholdene.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. aug. 2018 - 09:41   16. aug. 2018 - 12:15

Overenskomst

noc@arbejderen.dk
Effektiv organisering
  • Ved årsskiftet var kun seks-syv af guiderne, billetsælgerne og de administrativt ansatte i Canal Tours medlem af HK Service Hovedstaden.
  • Men så gik guidernes arbejdsmiljørepræsentant Oliver Wollenberg sammen med fagforeningen i gang med en målrettet organiseringsindsats. 
  • I løbet af seks uger lykkedes det at få 70 procent af de ansatte til at melde sig ind i HK. Dermed kunne HK i marts rejse krav om overenskomst.
  • Mens billetsælgerne og de administrativt ansatte har fået tilbud om en overenskomst, vil arbejdsgiverne kun give guiderne en dårlig lokalaftale.