23 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, stedvis tåge, 10 °C

Klimaaktivister gifter "Moder Jord" væk til industrien

Jordens overforbrugsdag

Klimaaktivister gifter "Moder Jord" væk til industrien

Klimaaktivisterne i Extinction Rebellion giftede jorden væk til industrien, i anledning af at jorden i lørdags havde opbrugt alle de ressourcer, som kloden kan nå at gendanne på et år.

FOTO: Klaus-Henrik Andreasen
1 af 1

I lørdags havde jorden opbrugt alle de ressourcer, som kloden kan nå at gendanne i løbet af 12 måneder. Med andre ord var lørdag den dag på året, hvor vi mennesker har brugt alle de ressourcer som jorden bæredygtigt kan understøtte på et helt år.

Vi er samlet her i dag, på denne kapitalens dag, jordens overforbrugsdag, for at vie og bortgive Moder Jord til Industrien.

Dagen bliver kaldt Jordens overforbrugsdag, og ligger i år tre uger senere i forhold til sidste år. Det viser den årlige rapport fra Global Footprint Network.

Ifølge rapporten skyldes udsættelsen af dagen den globale coronakrise, der har sat forbruget ned. Desuden ligger vi stadig flere måneder tidligere end tilbage i 1970’erne, hvor man startede med at registrere Jordens overforbrugsdag.

XR i aktion

Extinction Rebellion markerede dagen ved at afholde et "bryllup" og gifte Moder Jord væk til industrien.

Til det formål havde Extinction Rebellion medbragt et brudepar: En kvinde der symboliserede "Moder Jord" (med et brudeslør med en masse skrald) og en mand, der symboliserede industrien. 

Og så var der naturligvis også en "præst" til at gennemføre brylluppet.

– Velkommen du kære Industri, vor Moder Jord. Velkommen Venner, Forbrugere og Kunder. Vi er samlet her i dag, på denne kapitalens dag, jordens overforbrugsdag, for at vie og bortgive Moder Jord til Industrien, indledte præsten før han fortsatte:

– Jeg står her med Moder Jord og jeg står her med Industrien, for i dag, gifter vi igen Jorden væk til Industrien. Så nu, på denne jordens overforbrugsdag, tilspørger jeg dig, Industrien. Vil du have Moder Jord, som hos dig står til at blive brugt?

– Vil du bruge og anvende hende til gavn, og leve på hende både i vækst og recession, under de vækstpakker vi politikere tilskikker dig, som Industrien bør udnytte sin planet og jord, indtil døden i klimakollaps skiller jer ad, skiller os alle ad? Lad os give hinanden hånden derpå.

– Eftersom Industrien forud har lovet og tilsagt sig Moder Jord, at I vil leve sammen i forbrug, og nu åbenbart har bekræftet dette for os alle, og har givet hånd derpå, så forkynder jeg nu at Moder Jord tilhører Industrien.

Du kan læse mere om Extinction Rebellion Danmark på Facebook og på deres hjemmeside.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. aug. 2020 - 14:26   24. aug. 2020 - 14:26

Klima

ml@arbejderen.dk