12 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

Kirkens Korshær tænder et lys for hver hjemløs i 23 byer

Fokus på hjemløshed

Kirkens Korshær tænder et lys for hver hjemløs i 23 byer

Kirkens Korshær tænder i dag lys i 23 byer for landets hjemløse. Målet med aktionen er at skabe større samfundsmæssigt fokus på de omfattende problemer, som hjemløshed udgør.

FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

Kirkens Korshær tænder i dag lys for alle landets 6431 hjemløse. Organisationen har kontorer i 23 byer rundt om i landet, og de tænder i hver af disse byer lige så mange lys, som der er hjemløse i byen.

– Målet med aktionen er at få større opmærksomhed på problemets omfang, fortæller Helle Christiansen, som er chef for organisationen, til Ritzau og fortsætter:

– 6431 hjemløse mennesker i et land som Danmark – det burde vi ikke som samfund acceptere. Desværre oplever vi, at behovet for hjælp kun bliver større. De mennesker, vi møder i vores sociale arbejde, får det værre og har behov for helt basal hjælp – mad, tøj, et sted at sove.

Der er behov for, at vi som samfund får øjnene op for den menneskelige katastrofe, det er at være hjemløs.
Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær.
 

Organisationen, som er en privat, social hjælpeorganisation med tilknytning til folkekirken, vil med aktionen appellere til, at der tages et større samfundsmæssigt ansvar for hjemløshedsproblematikken. Helle Christiansen fortæller:

– Vores medarbejdere forsøger at følge med, men der er behov for, at vi som samfund får øjnene op for den menneskelige katastrofe, det er at være hjemløs. Det er mennesker, der blandt andet kan kæmpe med psykisk sygdom, misbrug, fattigdom og ensomhed.

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd laver hvert andet år en national registrering af hjemløse i Danmark. Optællingen, som startede i 2007, har konstant været stigende frem til 2017. De nyeste tal fra september i år viser et fald, som dog er så lille, at det kan tilskrives statistisk tilfældighed. Samtidigt viser VIVE's opgørelser, at et stigende antal af de hjemløse er psykisk syge.

Kirkens Korshær oplyser på deres hjemmeside, at 24 procent af de hjemløse har fysiske lidelser, og at 59 procent har psykiske lidelser. Det sker i stigende omfang, at de syge hjemløse udskrives til herbergerne, mens de stadigvæk er i livsvigtig medicinsk behandling, og herbergerne angives i flere tilfælde som de syges nærmeste pårørende. Dette er nogle af de udfordringer, som organisationen står med, og som er baggrunden for dagens aktion.

Lysene tændes i dag i Aalborg, Randers, Silkeborg, Aarhus, Herning, Horsens, Vejle, Holstebro, Sønderborg, Esbjerg, Svendborg, Odense, Fredericia, København, Nykøbing Falster, Rødby, Nakskov, Roskilde, Holbæk, Helsingør, Slagelse, Korsør, Skælskør.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. nov. 2019 - 13:36   11. nov. 2019 - 14:20

Samfund

bs@arbejderen.dk