26 Jun 2019  

KBH: Let skyet, 28 °C

Københavnske daghøjskoler kæmper for livet

Mister tilskud

Københavnske daghøjskoler kæmper for livet

Elever og lærere på Daghøjskolen Vera i aktion med nedskæringerne.
FOTO: Daghøjskolen Vera
1 af 1

Fem københavnske daghøjskoler har startet en kampagne for at sikre skolernes overlevelse. De risikerer lige nu lukning, fordi budgetforliget i Københavns Kommune beskærer skolernes tilskud med 10 millioner kroner. Det svarer til, at 40 procent af tilskuddet forsvinder og vil betyde, at elevbetalingen skal mere end tredobles. I praksis er det ensbetydende med lukning, fastslår skolerne.

Københavns Daghøjskoler er de unge kreatives første afklarende trin. 

"Politikerne har glemt, at Københavns Daghøjskoler er de unge kreatives første afklarende trin. Mere end 100 elever sluses hvert år fra vækstlaget til videregående, kreative uddannelser såsom arkitekt-, design-, film og teaterskolerne, akademierne og konservatorierne", hedder det i en fælles udtalelse fra de fem skoler.

Udover en kampagne på Facebook, hvor nuværende og tidligere elever fortæller, hvad skolerne har betydet for dem, er der også igangsat en underskriftsindsamling. Du kan skrive under her.

De fem skoler er Daghøjskolen Vera, Københavns Film og Fotoskole, Akademiet For Utæmmet Krativitet, Daghøjskolen for Indvandrerkvinder og Akademiet for musik, dans og teater.

Bag budgetforliget i København står Socialdemokratiet, SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. sep. 2018 - 10:10   18. sep. 2018 - 10:47

Budget 2019

ur@arbejderen.dk