06 Jun 2020  

KBH: Spredte skyer, let regn, 9 °C

Københavns udsatte mister støtte

Regeringen fjerner tilskud

Københavns udsatte mister støtte

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen retter en skarp kritik af, at København nu mister et årligt særtilskud på 58 millioner kroner til byens mange socialt udsatte.

FOTO: Mette Kramer Kristensen / Hus Forbi
1 af 1

Københavns Kommune mister et årligt særtilskud på 58 millioner kroner, der indtil nu er blevet brugt på indsatsen i forhold til byens mange hjemløse og socialt udsatte.

Nu bliver livsvigtige tilbud lukket. Det er et stort tilbageskridt i kampen mod social ulighed,
Ninna Thomsen, sundhedsborgmester

Med den netop indgåede satspuljeaftale, har regeringen fået fjernet særtilskuddet. 

Det er absurd, at man i en aftale, der skal hjælpe socialt udsatte, fjerner det tilskud, der har hjulpet mange udsatte i København, mener Ninna Thomsen (SF), der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Hun henviser til, at København huser 27 procent af landets hjemløse og 25 procent af landets stofmisbrugere, ligesom mange udsatte fra andre kommuner bruger Københavns tilbud.

– København løfter en kæmpe opgave med at sikre hjælp til stofmisbrugere og socialt udsatte. Nu bliver livsvigtige tilbud lukket, og det er et stort tilbageskridt i kampen mod den sociale ulighed, siger Ninna Thomsen.

Enhedslisten er som det eneste af Folketingets partier ikke med i satspuljeaftalen. Partiet kritiserer skarpt, at København mister særtilskuddet og indkalder nu socialministeren i samråd om sagen.

Rådet for Socialt Udsatte er bekymret ved udsigten til, at en række sociale indsatser lukker ned i København, men vil ikke gå ind i slagsmålet om hvor vidt det er staten eller kommunen, der skal betale for dem.

– Der er også sociale indsatser i København, der er med i satspuljeaftalen. Det gælder for eksempel støtte til Gadejuristen, en indsats overfor udsatte grønlændere og forlængelse af støtte til hjemløseindsatsen i København, siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. nov. 2016 - 10:30   07. nov. 2016 - 14:51

Satspulje

ur@arbejderen.dk