04 Jun 2020  

KBH: Overskyet, let regn, 13 °C

Københavns Kommune dropper resultatløn til skoleledere

Resultaterne udeblev

Københavns Kommune dropper resultatløn til skoleledere

Siden 2010 er skoleledere i København blevet belønnet med op til 60.000 kroner om året i resultatløn for at skabe ekstraordinære resultater. Ordningen har ikke haft nogen påviselig effekt og bliver nu droppet.

Skoleledere i Københavns Kommune kan ikke længere opnå resultatløn på op mod 60.000 kroner årligt. Modelfoto.
FOTO: Niels Sigaard
1 af 1

Forsøget på at betale sig til bedre folkeskoler i København med resultatløn på op til 60.000 kroner om året til skolelederne er slået fejl. Det skriver Folkeskolen.dk.

Vi kan simpelthen ikke se en sammenhæng mellem resultatløn og bedre resultater.
Jens-Kristian Lütken (V), Københavns Borgerrepræsentation

Københavns Kommune har derfor besluttet at droppe ordningen, der blev indført i 2010. 

– Vi har ikke kunnet påvise, at vi har fået noget ud af det. Det ser ikke ud til, at det har virket. Vi kan simpelthen ikke se en sammenhæng mellem resultatløn og bedre resultater, siger Jens-Kristian Lütken (V), der er medlem af Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Borgerrepræsentation, til Folkeskolen.dk.

Af samme grund har Venstre heller ikke kæmpet for at fortsætte ordningen, der blev vedtaget af et flertal i Borgerrepræsentationen i 2010.

Resultatløn over hele landet

På det tidspunkt fortalte medierne flittigt om, at mange elever forlod den københavnske folkeskole uden basale færdigheder i dansk og matematik. Politikerne mente, at den udvikling kunne vendes med et ekstraordinært honorar til skolelederne. Det ville både kunne ses på elevernes resultater, på sygefraværet, trivsel og økonomi, skriver Folkeskolen.dk

Arkitekten bag forslaget var den konservative københavnske politiker Rasmus Jarlov, der samtidig som medlem af Folketinget luftede ambitionen om, at resultatlønnen skulle gøres landsdækkende.

I alt har der været afsat 1,5 millioner kroner om året til resultatlønnen. Senest har Københavns Kommune udbetalt resultatløn til 30 ud af 68 skoleledere i 2018. Ni af dem modtog 60.000 kroner for "det ekstraordinære resultat", mens 21 skoleledere modtog 30.000 kroner for "det udmærkede resultat".

Imod fra dag ét

Både SF's medlem af Børne- og Ungdomsudvalget, Klaus Mygind, og Gorm Gunnarsen fra Enhedslisten er godt tilfredse med, at ordningen ophører.

– Enhedslisten har været imod ordningen fra dag ét. Det er jo noget pjat. Skolelederne får en god løn i forvejen, siger Gorm Gunnarsen, der tilføjer, at ordningen strider mod Enhedslistens ønske om en "mere demokratisk kultur i det pædagogiske arbejde".

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. sep. 2019 - 12:43   06. sep. 2019 - 16:42

Resultatløn

noc@arbejderen.dk