11 Dec 2019  

KBH: Spredte skyer, let regn, 4 °C

Jakob Sølvhøj fylder 60 år

Navne

Jakob Sølvhøj fylder 60 år

Jakob Sølvhøj, formand for FOA's pædagogiske sektor, fylder 60 den 12. september.

FOTO: Facebook
1 af 1

Arbejdsom. Diplomatisk. Og et overordentligt ordentligt menneske. Sådan lyder kollegernes beskrivelse af Jakob Sølvhøj, formand for FOA's pædagogiske sektor, som fredag fylder 60 år.

Jakob Sølvhøj blev hurtigt valgt til at repræsentere kollegerne, da han i 1970’erne arbejdede som pædagogmedhjælper på et fritidshjem i Helsingør Kommune. Det blev starten på et langt arbejdsliv i fagbevægelsen for Jakob Sølvhøj, der hurtigt tog turen via en post som faglig sekretær for PMF i Nordsjælland til medlem af forbundsledelsen i PMF.

Her stod Jakob Sølvhøj i spidsen for at sikre pædagogmedhjælperne en faglært uddannelse. Et arbejde der lykkedes i midten af 1990’erne. I dag er den pædagogiske assistentuddannelse en af landets største erhvervsuddannelser.

Daginstitutioner

Da PMF og FOA i 2005 fusionerede, blev Jakob Sølvhøj medlem af FOA's forbundsledelse og kort tid efter formand for FOA's pædagogiske sektor, hvis 45.000 medlemmer både arbejder inden for dagplejen, daginstitutionsområdet og det specialiserede socialområde.

Selvom Jakob Sølvhøj har sin baggrund på daginstitutionsområdet, er han også en ivrig forkæmper for den kommunale dagpleje, hvis tilbud på trods af små børnegrupper, nær voksenkontakt og stor forældretilfredshed i denne tid har hårde vilkår i mange kommuner.

Jakob Sølvhøj har altid været en aktiv deltager i debatten om udviklingen af det pædagogiske arbejdsfelt, hvad enten det gælder om at skabe ordentlige rammer for et godt børneliv i dagtilbuddene eller personalets arbejdsforhold. Han er medlem af det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen, PASS, og medlem af Rådet for børns læring.

Solidaritetsarbejde

Jakob Sølvhøj har samtidig i mange år været engageret i internationalt solidaritetsarbejde i form af projekter for børn og unge i blandt andet Nicaragua og Bolivia gennem organisationen International Børnesolidaritet, som han også er formand for.

Jakob Sølvhøj er blandt kolleger og samarbejdspartere kendt for sin diplomatiske stil, som ganske ofte skaber indflydelse og gode resultater. Og så er det karakteristisk for ham, at han altid forsøger at presse kalenderen til det yderste i håb om, at døgnet en dag har mere end 24 timer.

Ved siden af sit fagforeningsarbejde har Jakob Sølvhøj siden 70’erne været aktiv på den politiske venstrefløj. Han er medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse og er partiets spidskandidat i Vestjyllands Storkreds. Og hvis meningsmålingerne for partiet holder stik, ser det ud til, at Jakob Sølvhøj efter næste folketingsvalg kan skifte kontoret i FOA ud med et kontor på Christiansborg.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. sep. 2014 - 05:15   12. sep. 2014 - 09:45

Navne

Af Anne Mejer