12 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Gribskov fyrer plejefirmaet Attendo

Tålmodigheden er slut

Gribskov fyrer plejefirmaet Attendo

Nu tager Gribskov kommune konsekvensen af flere dårlige sager med firmaet Attendo. Kommunen overtager hjemmesygeplejen den 1. maj.

Modelfoto
FOTO: Bille
1 af 1

Efter kritik af det private plejefirma Attendo har et enigt byråd i Gribskov Kommune besluttet at fyre firmaet fra dets opgaver i hjemmesygeplejen. Det skriver Ugeposten i Gribskov Kommune.

Gribskov Kommune har betalt omkring 2,7 millioner kroner i sager, hvor den involverede borger ikke mere var i live.

Ugeposten har tidligere afsløret, at Attendo på bare to år har fået over 13,4 millioner kroner for opgaver, de aldrig har udført. Blandt andet har Gribskov Kommune i alt betalt omkring 2,7 millioner skatteborgerbetalte kroner i sager, hvor den involverede borger ikke mere var i live.

Via aktindsigt fra kommunen har Ugeposten også erfaret, at Attendo utallige gange har fået penge for ydelser, der ikke har været dækning for. Eksempelvis skulle plejefirmaet hjælpe en borger med at tilse hendes sår. Men da borgeren fik det bedre, og Attendo stoppede med at komme i hendes hjem, blev plejevirksomheden ved med at sende regninger for en behandling, der var indstillet.

Ifølge Ugeposten fyrer kommunen plejefirmaet fra opgaver i hjemmesygeplejen, som hjemtages fra Attendo til Gribskov Kommune i en regulær virksomhedsoverdragelse fra 1. maj.

Dermed får sygeplejersker og andet personale tilknyttet hjemmesygeplejen ny arbejdsgiver. Attendo vil dog fortsat varetage andre udliciterede opgaver såsom hjemmepleje i Gribskov Kommune.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. feb. 2018 - 13:15   22. feb. 2018 - 13:27

Privat pleje

noc@arbejderen.dk