21 Feb 2019  

KBH: Spredte skyer, regn, dis, 7 °C

Forsvarskommando nedlægges

Ny aftale slanker den militære ledelse

Forsvarskommando nedlægges

Forsvarskommandoen bliver nedlagt til fordel for en "Værnsfælles Forsvarskommando". Enhedslisten frygter, at den nye struktur ikke vil forhindre topofficerer i at handle selvstændigt og uhensigtsmæssigt.

Forsvarsminister Nicolai Wammen har nedlagt Forsvarskommandoen til fordel for en fælles værnkommando. Enhedslisten frygter, at den nye struktur ikke vil gøre op med sager, hvor topofficerer agerer selvstændigt og uhensigtsmæssigt.
1 af 1

Partierne bag forsvarsforliget har indgået en aftale, der slanker militæret.

Aftalen betyder blandt andet, at Forsvarskommandoen nedlægges. I stedet bliver det, der tidligere hørte under Forsvarskommandoen, dels lagt ind under Forsvarsministeriet og dels under de tre operationelle kommandoer (hæren, søværnet og flyvevåbnet).

Den nuværende forsvarsminister mangler sin forgængers vilje og evne til at skabe rene linjer og styrke den demokratiske kontrol med militæret i Danmark.
Nikolaj Villumsen

Med nedlæggelsen af Forsvarskommandoen bliver militærets ledelse - generaler og topofficerer - reduceret med 30 til 35 procent. I dag er der 14 generaler i det danske militær. Fremover vil der kun være ni.

Enhedslistens forsvarsordfører Nikolaj Villumsen mener at regeringen har valgt en "meget uambitiøs løsning":

- Den nuværende forsvarsminister mangler sin forgængers vilje og evne til at skabe rene linjer og styrke den demokratiske kontrol med militæret i Danmark. I stedet har han givet efter for højrefløjen og den officerslobby, den støtter sig til.

- Jeg frygter, at vi med den nye struktur med "Den Værnsfælles Forsvarskommando" fortsat vil se sager, hvor topofficerer agerer selvstændigt og uhensigtsmæssigt. Det er langtfra nok, at økonomistyringen ligger i ministeriet, og at forsvarschefen får samme postadresse som Forsvarsministeriet, siger Nikolaj Villumsen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. apr. 2014 - 11:50   11. apr. 2014 - 14:19

Forsvarsaftale

ml@arbejderen.dk