13 Apr 2021  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

Flere muslimer udsat for voldelige hævn-overfald

Efter weekendens skudangreb:

Flere muslimer udsat for voldelige hævn-overfald

Muslimer bliver spyttet på, slået og får revet tørklædet af: Islamisk Trossamfund melder om klar stigning i antallet af racistisk motiverede overfald efter weekendens skudangreb.

Blomster ved synagogen i København, hvor weekendens andet skudangreb fandt sted. Nu melder flere danske muslimer om, at de bliver udsat for overfald på gaden som hævn for angrebet.
FOTO: Søren Bidstrup/Scanpix
1 af 1

På en parkeringsplads bliver en højgravid kvinde skubbet og spyttet på. I en bus får en ung kvinde taget kvælertag af en mand, der råber "Fuck dig".

Vi oplever helt klart en stigning i antallet af henvendelser fra muslimer, der bliver udsat for vold og chikane.
Imran Shah, Islamisk Trossamfund

Det er oplevelser, som muslimer og mennesker med mellemøstligt udseende, for eksempel kvinder med tørklæde, har haft ovenpå weekendens skudangreb mod Krudttønden og den jødiske synagoge i København.

Slag og kvælertag i bussen

Oplevelserne beskrives på Facebook af blandt andre Sara Tawfik og Kamilla Tønder:

"I morges blev en af mine nære overfaldet af en mand, som råbte "Fuck dig" og tog kvælertag på hende og slog hende i bussen, til hun væltede", skrev Sara Tawfik på sin Facebook-profil mandag.

"I dag på en parkering ved Daells bolighus blev en muslimsk højgravid kvinde skubbet og spyttet på af en dansk mand. Skubbet så hun måtte rive fat i sidespejlet for ikke at falde på maven... sin HØJGRAVIDE mave!", skrev Kamilla Tønder på Facebook tirsdag.

Hos Islamisk Trossamfund nikker man genkendende til den type overfald.

- Vi oplever helt klart en stigning i antallet af henvendelser fra muslimer, der bliver udsat for vold og chikane ovenpå weekendens angreb. Vi er i gang med at danne os et overblik og indsamle de mange henvendelser, som vi vil sende til politiet og til Rådgivningscenteret om Racediskrimination, fortæller Imran Shah, talsperson for Det Islamiske Trossamfund i Danmark, til Arbejderen.

Henvendelserne fra hans muslimske trosfæller handler især om kvinder, der har fået revet tørklædet af, men også om muslimer, der er blevet slået på i fuld offentlighed.

- Der tegner sig helt klart et mønster i øjeblikket. Der er ikke længere tale om enkeltstående tilfælde. Og jeg er bange for, at vi ikke har set det sidste angreb.

Han er ikke i tvivl om, hvorfor angrebene finder sted.

- Der foregår en kortslutning oppe i hovederne på nogle få. De tror, at weekendens angreb har med islam at gøre. Derfor reagerer de følelsesmæssigt med vold.

Medier har et ansvar

Imran Shah mener, at især medier og politikerne har et stort ansvar for, at volden opstår og for at komme den til livs.

- Jyllands-Posten skrev i sin leder, at angrebene i weekenden havde rod i islam. Når folk kan læse den slags i avisen, reagerer nogle få med vold mod muslimer.

Trossamfundet opfordrer moskeer og andre muslimske organisationer til at holde ekstra vagt og opstille overvågningskameraer. Og så har man bedt politiet om at patruljere ekstra ved moskeer.

Også Frankrig oplevede en stigning i overgreb mod muslimer ovenpå angrebet mod satirebladet Charlie Hebdo.

>> LÆS OGSÅ: Frankrig ramt af anti-muslimsk voldsbølge

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. feb. 2015 - 12:23   20. feb. 2015 - 22:26

Hatecrimes

ml@arbejderen.dk