24 Jul 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Faglig sejr til Dansk Sygeplejeråd

Regionale arbejdsgivere underkendt

Faglig sejr til Dansk Sygeplejeråd

Dansk Sygeplejeråd har vundet en faglig voldgiftssag over Region Hovedstaden i en sag, hvor sygeplejersker blev bedt om at arbejde på to matrikler.

Det var brud på overenskomsten, da Region Hovedstaden i 2017 sagde til sygeplejerskerne, at de skulle rotere mellem hospitalerne i Herlev og Gentofte.
FOTO: Herlev Hospital
1 af 1

Dansk Sygeplejeråd (DSR) har vundet en faglig sag over Region Hovedstaden. Sygeplejerskerne blev med fire ugers varsel bedt om at rotere mellem Herlev og Gentofte Hospitaler. Det er brud på overenskomsten, fastslår en faglig voldgift. 

Det gør en forskel med et varsel på mere end fire uger, hvis man pludselig får længere transporttid, og skal have sit privatliv til at hænge sammen.
Sara Catalina Rønholt, fællestillidsrepræsentant

Sagen får nu betydning for en lang række uafsluttede lignende sager i andre regioner, og formand for DSR Grete Christensen glæder sig over medholdet.

– Jeg er særdeles tilfreds med, at den faglige voldgift har givet os ret. Overenskomstens bestemmelser, som skal beskytte medarbejdere betyder, at der er grænser for den fleksibilitet, arbejdsgiverne kan kræve af medarbejderne, og det er vigtigt i en tid, hvor medarbejderne oplever at blive urimeligt presset i hverdagen, siger Grete Christensen på DSR's hjemmeside.

Arbejde og privatliv

Glæden dels af fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Herlev og Gentofte Hospital, Sara Catalina Rønholt:

– Det er klart, at det gør en forskel, at man får et varsel på mere end fire uger, hvis man pludselig får længere transporttid, og skal have sit privatliv til at hænge sammen. Det kan også betyde, at man får tid til at søge et andet arbejde.

De regionale arbejdsgivere forsøgte ved OK18 at komme igennem med et krav om, at sundhedspersonalet skal arbejde på flere matrikler. Kravet blev droppet på grund af de offentligt ansatttes sammenhold.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. aug. 2018 - 15:07   09. aug. 2018 - 13:30

Arbejdsmarked

noc@arbejderen.dk