23 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 22 °C

EU-kritiske partier stemmer for EU-love

EU-politik i Folketinget

EU-kritiske partier stemmer for EU-love

Både Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten stemmer for EU-love i Folketinget. Liberal Alliance har - set på stemmeafgivningen - flyttet sig mest i retning af en mere EU-positiv holdning.

Stadig flere EU-love går glat gennem det danske Folketing.
FOTO: EU
1 af 1

Hvad EU-skeptisk er Dansk Folkeparti egentlig?

Det spørgsmål kan vælgere, der har stemt på partiet, med forventning om at det er EU-kritisk, med rette spørge om.

Har EU kompetencen og handler det om et konkret forslag, så kigger vi på indholdet, og er det godt, så stemmer vi for det.
Søren Søndergaard, Enhedslisten

DF har nemlig stemt ja til samtlige EU-love - konkret 23 - mens Lars Løkke Rasmussen har været statsminister. Under den foregående regering stemte DF ja til 22 ud af 25 love, som EU havde bedt Danmark implementere, skriver Politiken søndag.

– Når vi tager stilling til et lovforslag, sker det ud fra indholdet. Hvis indholdet er godt, kan vi godt støtte det, også hvis det kommer fra EU, siger partiets EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth til Politiken.

Ja, ja og ja

Liberal Alliance er også et erklæret EU-skeptisk parti, men er på kort tid blevet markant mere positivt.

Under SR-regeringen stemte partiet således kun ja til 41 procent af EU-lovene. Da LA blev støtteparti til Løkke Rasmussens anden regering, stemte partiet ja til 84 procent af EU-lovene. I dag stemmer partiet for alt.

Enhedslisten er det parti i Folketinget, som sjældnest stemmer for EU-lovene under den nuværende regering. Alligevel har partiet stemt for mellem 40 og 80 procent af EU-lovene under de seneste ni regeringer, skriver Politiken.

Tager stilling konkret

– Vi kigger på, hvad det er der kommer fra EU. Vi stemmer for eksempel imod, når det handler om at overdrage mere magt til EU og give den danske befolkning mindre indflydelse på sin egen hverdag. Men der hvor EU har kompetencen, hvor det handler om et konkret forslag, der kigger vi på indholdet, og hvis det er godt, så stemmer vi for det, forklarer Enhedslistens EU-ordfører Søren Søndergaard til Politiken.

18. dec. 2017 - 10:01   18. dec. 2017 - 12:28

EU-politik

noc@arbejderen.dk